El programa comença amb la trobada del 50è aniversari de la Coral Verge del Camí i acaba amb l’Orquestra de Cambra de la Fhilarmònica de Colònia. Jaume Calatayud i Vicente Morera presentaran l’espectacle poeticomusical “Mai no és de nit” dedicat a Manuel de Pedrolo.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i l’Associació Coral Verge del Camí han presentat el Cicle de Primavera de la Cripta de l’Ermita, que oferirà nou espectacles de diferents estils i formats en aquest espai emblemàtic del municipi entre l'11 de març i el 19 de juliol. El preu de l’entrada oscil·la entre els 5 i els 20 euros i quatre concerts són gratuïts.

El cicle està marcat per les activitats del 50è aniversari de la Coral Verge del Camí, que té la seu a la Cripta i que ha programat diversos actes dins del programa de concerts de primavera. El primer serà la Trobada de Corals Cambrilenques, amb l’actuació de set corals de Cambrils, que obrirà el cicle el diumenge  11 de març, a les 19 hores.

La programació continuarà el diumenge 25 de març a  les 19:30 hores amb el magnífic concert de piano  “Energy” d’Antoni Tolmos, que  presentarà el seu desè treball discogràfic. És una actuació que dibuixa una oportunitat per descobrir noves emocions i sensacions a través de la música.

El 15 d’abril, a les 19.30 hores, podrem gaudir de l’espectacle ManiàTICS del grup de teatre La Teca, basada en l'obra original de Laurent Baffie. Sis personatges es troben a la sala d’espera d’un famós psiquiatre on hauran de conviure.

El diumenge 22 d’abril, a les 20 hores, coincidint amb els 100 anys del naixement de Manuel de Pedrolo, Jaume Calatayud i Vicente Morera presentaran l’espectacle poeticomusical Mai no és de nit.

El 6 de maig a les 19 hores, dins els actes de commemoració dels 50 anys de la Coral Verge del Camí, hi trobem el concert de la Roda de Corals de la Federació Catalana d’Entitats Corals, de les comarques tarragonines.

La segona cita del mes de maig serà dissabte 19 a les 20.30 hores amb el concert de veu i piano De cor a cor, presentat per la formació Amor fino, formada per solistes de Sant Petersburg amb un repertori molt variat i popular com Ave Maria, O sole mio o el cant dels ocells, entre altres.

El dissabte 26 de maig a les 19:30 hores hi haurà la Trobada de Corals infantils, amb la Coral Infantil La Lira Roquetense, de Roquetes i la Coral Infantil Verge del Camí, que  ens oferiran un concert de cançons tradicionals catalanes i d’arreu del món.

El diumenge, 17 de juny a les 20 hores, se celebrarà la 9a edició del Joves Intèrprets a la Cripta, organitzat per l’Escola Municipal de Música de Cambrils, que ofereix actuacions de solistes i grups de cambra avantatjats de l’escola.

El cicle de Primavera clourà el dijous 19 de juliol amb el concert de l’Orquestra de Cambra de la Filharmònica de Colònia. Intèrprets virtuosos de violí,  d'oboè i de violoncel oferiran peces magistrals de Vivaldi, J.S. Bach, Txaikovsky i Paganini.

PROGRAMACIÓ

Diumenge,11 de març

A les  19.00 h, TROBADA DE CORALS CAMBRILENQUES

Arran del 50è aniversari de la Coral Verge del Camí, les corals cambrilenques s’agrupen i ens ofereixen un concert que il·lustra la important  tradició de la música coral en Cambrils.

Cor Petits Cantors EMMC

Cor Guillem Fortuny

Coral infantil Verge del Camí

Cor Vivace de l’EMMC

Coral Les Veus del Casal

Coral Veus del Mar

Coral Verge del Camí

Preu entrada:  Gratuït

Ermita de la Mare de Déu del Camí

Organitza: Coral Verge del Camí

Diumenge, 25 de març

A les 19.30 h, ANTONI TOLMOS - ENERGY

Un concert de piano per a emocionar-se

Antoni Tolmos presenta el seu desè treball discogràfic, Energy. Durant 75 minuts l'artista lleidatà proposa un viatge a través de melodies intimistes i un subtil joc de silencis amb una producció de so i llum y dissenyada específicament per aquest espectacle. Amb el seu piano solo, Antoni Tolmos dibuixa una oportunitat per descobrir noves emocions i sensacions a través de la música.

Preu entrada:  7 euros.

Cripta de l’Ermita

Organitza: Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils

Diumenge, 15 d’abril

A les 19.30 h, ManiàTICS

El grup de teatre La Teca, una altra associació amb més de 50 anys de recorregut, participa en la celebració de l'aniversari de la Coral Verge del Camí amb  la representació de l'obra ManiàTICS.

Preu entrada:  5€

Cripta de l’Ermita

Organitza:  Teatre La Teca i Coral Verge del Camí

Diumenge,  22 d’abril

A les  20 h,  ANY MANUEL DE PEDROLO: MAI NO ÉS DE  NIT

JAUME CALATAYUD I VICENTE MORERA

Composició poeticomusical, amb un guió narratiu, combinat amb poemes de Pedrolo recitats i/o cantats, que pretén reflectir, a més de la seva biografia i obra, la seva personalitat i la seva manera d’entendre i afrontar la vida.

Preu entrada:  5€

Cripta de l’Ermita

Organitza: Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils

Diumenge, 6 de maig

A les  19.00 h, RODA CORALS DE LA FCEC

Amb motiu del 50è aniversari de la Coral Verge del Camí, l’Ermita esdevé seu de la Roda de corals de la Federació Catalana d’Entitats Corals de les comarques tarragonines.

Coral Noves Veus de Vinyols

Coral Flor de Lis

Coral Espluguina

Coral Verge del Camí

Preu entrada: Gratuït

Ermita Mare de Déu del Camí

Organitza: Coral Verge del Camí

Dissabte, 19 de maig

A les  20.30 h, AMOR FINO - DE COR A COR

Concert de veu i piano que ens ofereix la formació Amor fino, solistes de Sant Petersburg, amb un repertori amb gèneres molt variats: àries de òperes, cançons populars, solos,  ensembles, entre altres. Un diàleg de cors entre els intèrprets i els oients.

Programa: Angiol di Pace, Caro mio bien, Ave Maria, El cant dels ocells, Reina el Dia, O sole Mio, Granada, entre altres.

Radomir,  tenor

Miroslava , mezzosoprano

Bratislav, piano

Preu entrada: 7€

Cripta de l’Ermita

Organitza: Coral Verge del Camí

Dissabte, 26 de maig

A les  19.30 h, TROBADA DE CORALS INFANTILS

La Coral Infantil La Lira Roquetense i la Coral infantil Verge del Camí  oferiran un concert on ambdues agrupacions oferiran cançons de tota mena: tradicionals catalanes i d’arreu del món.

Corals

Coral  infantil La Lira Roquetense (Roquetes)

Coral Infantil Verge del Camí (Cambrils)

Directores

Cinta Ollé, Coral Infantil La Lira Roquetense

Esperanza Miguel , Coral Infantil Verge del Camí

Duna Fontanet, piano

Preu entrada: Gratuït

Cripta de l’Ermita

Organitza: Coral Verge del Camí

Diumenge, 17 de juny

A les  20 h, JOVES INTÈRPRETS A LA CRIPTA, 9a edició

Concert a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal de Música de Cambrils. S'ofereix a joves estudiants avantatjats  del centre l’oportunitat de tocar a la Cripta com a cloenda del curs. Actuacions de solistes i de grups de cambra.

Preu entrada: Gratuït

Organitza: Escola Municipal de Música de Cambrils i Coral Verge del Camí

Dijous, 19 de juliol

A les  20 h, ORQUESTRA DE CAMBRA DE LA FILHARMÒNICA DE COLÒNIA

Intèrprets virtuosos de violí,  d'oboè i de violoncel ens ofereixen peces magistrals de Vivaldi, J.S. Bach, Txaikovsky i Paganini. Tot un plaer que permet reviure els compositors clàssics.

Preu entrada: 20€ entrada general

Organitza: Orquestra de Cambra de la Filharmònica de Colònia