La nova temporada oferirà nou concerts de diferents estils entre 24 de febrer i el 18 de juliol

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

La poderosa veu de la jove cantautora Paula Valls encetarà aquest diumenge, 24 de febrer, a les 19:30 hores, la nova temporada de la Cripta de l’Ermita de Cambrils. L’artista presentarà “I am”, el seu primer treball de llarga durada produït per David Soler, que arriba dos anys després que seu impressionant EP de debut “Black and White” enamorés crítica i públic. “I am” és un disc de música negra i folk, més intimista i despullat, on els silencis també parlen i l’artista s’atreveix a parlar d’experiències pròpies, de moments difícils, de canvis i de decisions importants.

El cicle de primavera de la Cripta de l’Ermita està organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i l’Associació Coral Verge del Camí. La programació inclou un total de vuit concerts de diferents estils i formats en aquest espai emblemàtic del municipi entre aquest diumenge i el 18 de juliol. El preu de l’entrada oscil·la entre els 7 i els 20 euros i dos dels concerts són gratuïts.

La segona cita del cicle serà el 24 de març a les 19:30 hores. El grup Trobadors de Lluna presentarà l’espectacle “Caleidoscop”. La seva música d’autor, sensible i per escoltar amb atenció, va des de l’instrumental a temes cantats de diferents estils, entre la música clàssica i el folk amb aroma mediterrani.

El cicle continuarà a l’abril amb tres concerts més. El 3 d’abril a les 19:30 hores l’Orquestra de Cambrils de la Filharmònica de Colònia recuperarà els compositors clàssics. El 13 d’abril a les 19:30 hores l’Aba Taano Gospel Quintet. Guanyador de 8 premis internacionals, farà sonar les veus greus d’Àfrica negra i gòspel zulu a cappella, i recaptarà diners per al projecte solidari “Música para salvar vides”, que manté un orfenat a Uganda. I el 28 d’abril a les 19:30 hores la cantant de fado catalana Névoa farà repassarà clàssics del gènere, reprendrà peces destacades del seu repertori i presentarà noves composicions, acompanyada de Publio Delgado a la guitarra portuguesa i Vicenç Solsona a la guitarra.

La programació segueix el maig amb un concert del quartet vocal Gema 4, que el 12 de maig a les 19:30 hores presentarà un disc que recull els seus 25 anys de carrera. Amb quatre veus excepcionals, la formació recuperarà el seus millors temes, els més emblemàtics, impregnats d’arrels cubanes i altres influències, i farà viatjar al públic a través de l’essència de grans boleros, el feeling, els  sones, les guarachas o el chachachá.

El dissabte 25 de maig a les 19:30 hores hi haurà la trobada de Corals Infantils. La Coral Infantil Verge del Camí celebrarà el concert de 25è aniversari amb dues corals convidades: la Coral Xaloc, amb qui ja va fer un intercanvi el 2015, i la Coral Rossinyols, amb qui ha coincidit en diversos concerts organitzats pel SCIC. Les tres agrupacions oferiran cançons  tradicionals i d’arreu del món.

El cicle de primavera s’acomiadarà el diumenge 16 de juny amb la 10a edició del concert  de Joves Intèrprets a la Cripta, a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Cambrils. L’actuació és una oportunitat perquè joves estudiants avançats del centre puguin pujar a l’escenari de la Cripta com a solistes o en grups de cambra.

El colofó final serà un segon concert dels virtuosos del violí, oboè i violoncel de l’Orquestra de Cambra de la Filharmònica de Colònia, que repetiran a la Cripta el 18 de juliol a les 19:30 hores.