La mostra “Cercles Encerclats”, inaugurada divendres, es podrà visitar fins el 30 d’agost. L’artista experimenta amb les formes, els pigments, els materials i la cocció.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El ceramista cambrilenc Xavi Castellnou va inaugurar divendres l’exposició “Cercles Encerclats” a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils. La mostra es podrà visitar fins el 30 d’agost de dilluns a dijous de 8:30 hores a 15 i divendres de 8:30 a 14 hores.

L’artista ha experimentat amb les formes i ha creat quadres ceràmics molt originals, amb colors i textures úniques, utilitzant pigments creats per ell mateix. Darrera les espectaculars composicions, hi ha un intens treball d’investigació per alleugerir les peces, que estan totes fetes amb el torn.

Xavi Castellnou va estudiar a l’Escola Taller d’Art de la Diputació de Tarragona del 1974 al 1976 i, posteriorment, va muntar un taller de ceràmica fins que un dia va tenir el que ell anomena una crisi existencial que va fer que durant 20 anys no produís res. Als 45 anys va reemprendre el seu projecte artístic i des de llavors ha realitzat diverses exposicions.

El seu taller és un espai restaurat a l’antiga muralla, fruit d’un acurat treball de recuperació arquitectònica, que cada any obre les portes amb l’activitat Tallers Oberts, impulsada pel departament de Cultura.