L’Ajuntament està adequant la sala taller del Centre Cívic de Vilafortuny per traslladar-hi i millorar aquest servei d’atenció educativa. Durant un any ha atès 200 infants i joves de 3 a 17 anys i les seves famílies.

  • Categoritzat com: Comunicació

El Centre Obert de Vilafortuny reprendrà l’activitat en un espai més ampli i funcional després de les vacances de Setmana Santa. L’Ajuntament de  Cambrils està adequant uns espais del Centre Cívic de Vilafortuny per traslladar-hi i millorar aquest servei d’atenció socioeducativa que cada tarda acull infants i joves de 3 a 17 anys.

Aquest servei,  que es va posar en funcionament l’any 2013, es prestava fins ara a  la sala de reunions del Centre Cívic. La consolidació del servei i la bona integració de projectes compartits, com els festes nadalenques i d’estiu, amb entitats del Centre Cívic han donat valor a la necessitat de disposar d’un espai més funcional. Per això, el Centre Obert es traslladarà a la sala taller, que consta d’un espai de treball i una altra saleta adossada per a un ús de taller on s’hi instal·larà  una pica. Aquest nou espai compta amb portes de sortida, on s’hi ha col·locat aparca bicis, i també té accés directe a la zona on es preveu ubicar un hort educatiu.

La responsable d’aquest servei a Cambrils, Anna Canela,  ha valorat el trasllat molt positivament “per poder seguir desenvolupant la tasca socioeducativa cada vegada amb més recursos i qualitat, perquè  l’experiència ens demostra que un entorn condicionat també és, entre d’altres, un element de millora en els resultats socioeducatius”.

Per altra banda, la regidoria de Participació Ciutadana, Ana López, ha destacat la importància “d’ubicar-se bé en l’entorn, de sentir-s’hi acollit i integrat, perquè la confortabilitat i accessibilitat actual és el requisit base per establir relacions amb altres entitats i grups del veïnat i treballar projectes comunitàriament”.