A Cambrils es matricularà del 17 al 21 de desembre de 2018

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Consorci per  a la Normalització Lingüística (CPNL) obre les inscripcions per als cursos de català del primer trimestre de l’any 2019 a tot Catalunya mitjançant els seus 22 centres, amb una oferta centrada prioritàriament en els nivells inicials i bàsics, que són els que s’adrecen a oferir a la població immigrada la capacitació per entendre i poder usar el català.  Amb aquesta oferta, el Consorci referma l’aposta per la llengua com a eina de cohesió social.

L’oferta també inclou la resta de nivells, des del nivell elemental al de Suficiència 3, en modalitat presencial i en línia. La majoria de cursos que s’inicien el mes de gener són la continuïtat de mòduls iniciats en la convocatòria anterior del mes de setembre, que permeten la incorporació de nous aprenents.

En el cas concret del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL), a Reus la inscripció per al nou alumnat serà el 18 i 19 de desembre de 9 a 13.30 h i de 17 a 19 h, i el 20 de desembre de 9 a 13.30 h.

En el cas del Servei Local de Català de Cambrils, es matricularà del 17 al 21 de desembre de 2018, els dilluns i dimecres, d'11.30 a 13.30 h i de 16 a 20 h, els dimarts i dijous, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, i el divendres, de 10 a 13 h.

Finalment, els cursos de l’Hospitalet de l’Infant el nou alumnat es podrà inscriure  el 19 i 20 de desembre, de 16 a 20 h, a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d'Anjou (on hi ha la seu de la Ràdio).

Els cursos generals s’ofereixen en les modalitats presencial, en línia –mitjançant el Parla.cat– i també combinada, i disposen de certificació oficial, amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR) i l’equivalència amb els certificats de la Direcció General de Política Lingüística.

El web del CPNL (www.cpnl.cat) disposa d’un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat

Incentius per continuar l’aprenentatge

Per incentivar la continuïtat de l’aprenentatge i l’obtenció d’un nivell de coneixements, el Consorci ofereix la matrícula gratuïta del nivell bàsic 3 als alumnes que han fet el bàsic 1 i el bàsic 2 durant els 11 mesos anteriors.

Les mesures d’innovació introduïdes en l’actual oferta de cursos i el disseny de noves modalitats formatives s’inscriuen en el programa ÈLIA, Estratègies de Llengua i Aprenentatge, de la Direcció General de Política Lingüística, desenvolupat per adaptar l’oferta de cursos de manera més ajustada a la realitat del país i a les necessitats dels ciutadans.

D'altra banda, el CPNL ofereix l’adaptació de cursos a mida a les organitzacions i empreses per cobrir les necessitats específiques de llengua, que faciliten la bona atenció a la clientela i la millora de les competències empresarials. L'oferta més vinculada al món professional s'orienta a millorar l'expressió oral i l'expressió escrita, així com a la resolució de dubtes lingüístics amb els recursos disponibles a la xarxa.

El CNL està situat al Mas Vilanova, al c. de l’Àliga de Reus 1, entre el passeig de Misericòrdia i el carrer del Pare Manyanet.  Es pot demanar més informació al 977 12 88 61.