De setembre a juny el nombre de cursos del CNL ha augmentat un 13% i les inscripcions, un 22%

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

 

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) començarà el 25 de juny la inscripció als cursos intensius que oferirà aquest estiu a Reus i el 21 de juny a Cambrils, concretament als matins del mes de juliol.
Hi haurà cursos de nivell Inicial, Bàsic 1, 2 i 3, i també un curs de nivell Intermedi 1. Els primers s’adrecen a persones que no entenen el català o bé s’expressen amb força dificultats en aquesta llengua i duraran tot el mes. L’Intermedi 1, en canvi, està  pensat per a persones que ja parlen en català però que no n’han estudiat mai la gramàtica. En total s'ofereixen 192 places. El detall d’horaris i calendari es pot consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus).
Les inscripcions i les proves de col·locació dels cursos de Reus es duran a terme els dies 25 de juny per a l’Inicial i Bàsic 1 i el 26 i 28 per a la resta de nivells de 9 a 13.30 h a la seu del CNL, al c. de l'Àliga de Reus 1 (Mas Vilanova).
A més, a Cambrils també s'organitza un curs de nivell Bàsic 1 intensiu de 9.30 a 11.30 h al mes de juliol, amb inscripcions els dies 21, 25 i 26 de juny a la seu del Servei Local de Català de Cambrils, a l’Ateneu Juvenil.
La matrícula al nivell Inicial és gratuïta, i que en el preu de matrícula dels altres, que és de 13,57 € per als bàsics i de 49,76 € per a l’Intermedi 1,  hi ha reduccions per a aturats, jubilats, pensionistes i famílies nombroses o monoparentals.El CNL, a finals d’aquest tercer trimestre, ha fet balanç de les dades del curs 2018-2019: de setembre a juny el nombre de cursos que ha impartit el CNL ha augmentat un 13% respecte del mateix període de l’any passat,i el nombre d’inscripcions, un 22%. El nivell que més ha crescut ha estat el Bàsic 1, que ha passat  de 38 a 52 cursos.  Un d’aquests cursos (el de la imatge) es va poder tirar endavant gràcies a la subvenció de la Fundació Privada Reddis.