Les persones interessades poden fer la sol·licitud de plaça del 18 al 25 de juny de forma presencial al Centre de Formació L’Estudi Ateneu Juvenil. S’ofereixen un total de 160 places de diferents ensenyaments que s’iniciaran a finals del mes de setembre. A més, durant el mes de setembre es farà la preinscripció dels cursos de llengües i d’informàtica.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

El Centre Municipal de Formació d’Adults Rosa dels Vents de Cambrils obrirà avui dimarts, 18 de juny, el període de preinscripció per al curs 2019-2020 per als següents ensenyaments: Cicle de Formació Instrumental, Graduat d’educació secundària per a adults, Curs de preparació a les proves d’accés a cicles formatius de grau superior i Curs de preparació a les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys. Aquests ensenyaments s’iniciaran el dia 18 de setembre del 2019 i, en conjunt, suposen una oferta de prop de 160 places. A més, durant el mes de setembre es farà la preinscripció dels ensenyaments de llengües (castellà i anglès) i d’informàtica.

El Cicle de Formació Instrumental consta de 3 nivells i correspon a l’educació primària per a adults. L’objectiu és l’adquisició dels mecanismes de lectura, escriptura i càlcul, a més de nocions sobre l’entorn social i natural. Aquest ensenyament es preveu impartir en horari de tarda, de dilluns a dijous, i finalitzarà el 19 de juny de 2020.

El Graduat d’educació secundària per a adults consta de 2 nivells, i l’alumnat ha de complir 18 anys durant l’any en què s’inicia el curs, excepte en casos excepcionals que ho pot fer amb 16 anys. Aquests estudis permeten completar els ensenyaments bàsics i obtenir el títol de graduat o graduada en educació secundària obligatòria. Aquest ensenyament s’imparteix en horari de tarda-vespre, de dilluns a dijous, i finalitzarà el 19 de juny de 2020.

El Curs de preparació a les proves d’accés als cicles formatius de grau superior s’estructura en dos torns: un de matí i un de tarda-vespre, de dilluns a dijous. El requisit per a la preinscripció al Curs és complir 19 anys l’any en què l’alumne es presenta a la prova. Aquest curs finalitzarà el mes de maig de 2020, ja que la prova d’accés a cicles formatius de grau superior que convoca el Departament d’Educació de la Generalitat és al mes de maig.

El Curs de preparació a les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys es portarà a terme en horari de tarda-vespre, de dilluns a dijous, i la matrícula tindrà lloc per matèries de manera que, segons les necessitats de cada persona, podrà preparar-se totes les matèries o només aquelles que siguin més del seu interès. El requisit per a la preinscripció al curs és complir 25 anys l’any en què l’alumne es presenta a la prova. El curs finalitzarà a final del mes d’abril de 2020, ja que duran aquest mes acostuma a tenir lloc la prova d’accés per a major de 25 anys que convoca el Departament d’Educació.

La preinscripció d’aquests ensenyaments es podrà fer del 18 al 25 de juny de 2019, en horari de matí de 9:30 h a 13:30 h i els dies 18 i 19 de juny també en horari de tarda de 16:30 h a 18:30 h. La preinscripció s’ha de realitzar de forma presencial a les oficines de la secretaria del Centre, al 3r pis de l’edifici Centre de Formació l’Estudi-Ateneu Juvenil, a l’avinguda Horta de Santa Maria, 14. La documentació que cal portar és la següent: document d’identitat o passaport i certificat o títol d’estudis realitzats anteriorment, si és el cas.

La matrícula per aquells alumnes que hagin obtingut la plaça tindrà lloc entre el 2 i el 6 de setembre de 2019. Durant el mes de setembre també tindrà lloc la preinscripció i matrícula dels ensenyaments de llengües (castellà i anglès) i d’informàtica.

Per a més informació, es pot trucar al 977 36 13 50, consultar a l’espai web del Centre (http://www.cambrils.cat/escoladults) o adreçar-se a les seves oficines.