L'entitat ha organitzat diversos actes relacionats amb l'arqueologia, l'arquitectura i l'etnografia amb la col·laboració del Museu d'Història de Cambrils. El primer acte, que es portarà a terme aquest dimarts 9 d'abril al Centre Cultural, serà una taula rodona amb Jaume Massó, Josep Pedrell, Josep Maria Recasens, Lluís Rovira i Manel Tarés, moderada per Gerard Martí.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Centre d'Estudis Cambrilencs ha preparat un conjunt d'actes commemoratius per a socis i sòcis i per al conjunt de la ciutadania per celebrar els 40 anys de la seva fundació l'any 1979. Durant tot aquest temps, el Centre d’Estudis Cambrilencs ha treballat per al reconeixement i la recuperació del patrimoni històric del municipi, en especial, en els àmbits arqueològic, arquitectònic i etnogràfic. Són precisament aquests aspectes els que seran presents en les activitats que s’han proposat per aquesta commemoració, amb la col·laboració del Museu d'Història de Cambrils i l'Ajuntament de Cambrils.

El primer acte tindrà lloc aquest dimarts 9 d’abril, a les 20h, al Centre Cultural del carrer de Sant Plàcid, amb la celebració d’una taula rodona amb la participació dels senyors Jaume Massó, Josep Pedrell, Josep Maria Recasens, Lluís Rovira i Manel Tarés, moderada pel director del Museu d’Història de Cambrils, Gerard Martí, en què es farà un repàs del passat, el present i el futur de l’entitat. Aquest acte serà el tret de sortida del programa commemoratiu i inclourà la presentació del logo de l’aniversari. A final de l’acte, es farà un reconeixement als dos antics presidents de l’entitat Josep Maria Recasens i el desaparegut Ramon Ortiga.

El programa d'actes de la celebració del 40è aniversari continuarà fins a l'estiu amb diversos actes al Museu Molí de les Tres Eres:

6 de maig, 20h. Xerrada sobre el jaciment prehistòric del Cavet, a càrrec de Marta Fontanals i Josep Maria Vergés, membres de l’IPHES.

15 de maig, 20h. Xerrada sobre el jaciment iber del castell de Vilafortuny, a càrrec d’Enric Vilalta i Cédric Galliand, arqueòlegs de l’empresa Absis Patrimoni Cultural.

6 de juny, 20h. Xerrada sobre l'aixecament virtual de la Vil·la romana de la Llosa a càrrec de José Antonio Muñiz, de l’empresa Digivisión.

22 de juny, 20h. Inauguració de l’exposició “40 anys, 40 històries” al Museu Molí de les Tres Eres, que restarà oberta fins al 15 de setembre. L’exposició mostrarà una selecció de les peces més destacades de la col·lecció etnogràfica i arqueològica recollida pel Centre d’Estudis Cambrilencs. Després de l’estiu, estan previstes noves activitats commemoratives del quarantè aniversari del Centre d’Estudis Cambrilencs, que inclouran conferències i visites guiades, entre d’altres.