La bona collida de l’acte d’ahir a les Basses o del curs d’iniciació al voluntariat demostra, un cop més, el compromís de Cambrils i els seus habitants en aquest sentit

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

El Centre Cívic les Basses va acollir ahir a la tarda la celebració del Dia Internacional del Voluntariat. L’acte es va iniciar amb la lectura del manifest del Dia Internacional del Voluntariat a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana i Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Cambrils, Anna López. Per la seva banda, la coordinadora de la Federació Catalana del Voluntariat Social a Tarragona, Maria Teresa Murria, va fer un repàs a la tasca del voluntariat a Cambrils amb exemples de les diferents experiències que han tingut lloc al municipi en aquest sentit.

Més tard va tenir lloc la xerrada dinàmica titulada “El valor dels voluntaris” a càrrec de l’assessor d’entitats sense ànim de lucre, Joan Cuevas.

La celebració del Dia Internacional del Voluntariat, que la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) celebra a Tarragona, s’ha desplaçat doncs aquest any a Cambrils sota el títol “El valor del voluntari”.

Cambrils, una ciutat compromesa amb el voluntariat

La bona collida de l’acte d’ahir a les Basses demostra, un cop més el compromís de Cambrils i els seus habitants amb les tasques de voluntariat. Bona mostra d’això és també el fet que el curs d’iniciació al voluntariat de Cambrils pengés el cartell de complet quan encara faltaven alguns dies per a la seva celebració. Les trenta places ofertades es van completar la qual cosa demostra l’interès que genera aquesta temàtica entre els cambrilencs i cambrilenques.

A més, el passat mes de setembre va entrar en funcionament el Punt del Voluntariat de Cambrils, un espai per tal de promocionar la tasca de voluntaris i que alhora esdevé un pont entre les entitats del municipi i la ciutadania. Aquesta iniciativa busca fomentar la participació activa de cambrilencs i cambrilenques en tasques de voluntariat en relació a les diferents entitats sense ànim de lucre que operen al territori, alhora que assessorar a totes aquelles persones que se senten atretes per les tasques de voluntariat però no saben on dirigir-se o no tenen la formació adequada per fer-ho.