El Departament de Participació de l’Ajuntament i l’associació veïnal del barri han acordat fer un pas endavant en la cogestió de l’equipament. El servei, que s’iniciarà el 2 de març, es podria ampliarà fins a tres dies a la setmana si augmenta la necessitat. L’objectiu és obrir el Centre Cívic al barri i dinamitzar noves activitats en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

El Centre Cívic de nou Cambrils disposarà de servei de consergeria cada dijous de 15h a 20h a partir del 2 de març. L’objectiu és obrir l’equipament al barri, convidar al veïnat a fer-ne ús més enllà dels horaris amb activitats programades i convertir-lo en un punt d’informació de les entitats i les activitats que s’hi desenvolupament.

El nou horari comença com una tarda oberta lliure però la previsió és organitzar noves activitats, ja que l’obertura permetrà acollir noves propostes de dinamització, estructurar millor l’agenda de reserves i acollida de les entitats, reforçar el manteniment i adequació de l’equipament.

La iniciativa es posa en marxa després que el Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils i l’associació veïnal de Nou Cambrils acordessin fer un pas endavant en la cogestió del Centre Cívic, en una reunió el passat 17 de febrer. A petició del veïnat, la consergeria s’oferirà inicialment un dia a la setmana però és ampliable a tres dies quan augmenti la necessitat.

Aquest nou servei ve acompanyat de les accions que es desenvolupen des del Projecte d’Intervenció Comunitari Intercultural i que han aportat més dinamisme i activitats al Centre Cívic i al barri. És el cas del grup de dones gitanes que hi fan taller de costura i altres col·lectius com les dones magrebines que hi fan apoderament i reforç educatiu; així com les activitats de reforç escolar i el curs d’habilitats comunicatives.

D’altra banda, se seguirà realitzant el servei de monitoratge a les màquines de salut, que a partir d’ara s’oferirà els dijous a la tarda, i també s’instal·larà el servei de wifi al Centre Cívic i al Parc de Nou Cambrils.

El regidor de Participació Ciutadana, Oliver Klein, aposta aquest mandat per reforçar la xarxa de centres cívics del municipi, augmentant els serveis i millorant el manteniment, ja que tots els equipaments ja tenen més de 10 anys de funcionament i requereixen millores.