Una voluntària impartirà classes de zumba adaptades tots els dimarts i dissabtes a partir del març

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Cambrils Esport

El Casal de la Gent Gran de Cambrils ha programat dues noves activitats per aquest proper mes de març. Es tracta de dues sessions monogràfiques sobre l’ús dels dispositius mòbils per persones majors de 55 anys i de classes periòdiques de Zumba gold, fàcils de seguir i de menor intensitat, concentrades en l’equilibri, l’amplitud de moviment i la coordinació.

Els monogràfics sobre l’ús dels dispositius mòbils es portaran a terme en el marc de la tercera edició d’un projecte de capacitació digital coordinat per la Fundació Pere Tarrés que, juntament amb la Fundació Vodafone, ofereix formació gratuïta centrada en els dispositius mòbils per a persones majors de 55 anys.

A Cambrils s’oferiran dos monogràfics de dues sessions cadascun, a càrrec del professor Diego Padilla. Les sessions són gratuïtes i estan pensades per persones que comencen a fer servir els telèfons mòbils o tauletes o que fa poc que han començat i volen aprofundir en el seu ús. Els interessats tenen temps per inscriure-s’hi fins el 23 de febrer.

El primer monogràfic serà els dies 16 i 18 de març de 10 a 12 hores i servirà perquè els participants aprenguin com funciona el seu mòbil. El taller tractarà sobre les possibilitats i avantatges de tenir un mòbil intel·ligent; les tipologies de dispositius mòbils i l’anàlisi de les diferències amb altres dispositius digitals; els botons i connexions externes; els sistemes operatius, l’escriptori, el calaix d’aplicacions i les icones bàsiques, i la configuració d’ajustament del mòbil: pantalla, bateria, seguretat bàsica i millores d’accessibilitat.

El segon es realitzarà els dies 19 i 20 de març en la mateixa franja horària i tractarà sobre què és internet i com connectar-se i l’enviament de missatges per whatsapp, correu electrònic i SMS. El professor exposarà els diferents tipus de connexió i ensenyarà als participants com utilitzar les aplicacions de navegadors i cercadors, les aplicacions de missatgeria i la seva configuració `per enviar, rebre i esborrar missatges.

Per altra banda, el taller de zumba per a gent gran es portarà a terme tots els dimarts (de 17:30 a 18:30 hores) i dissabtes (de 11 a 12 hores) a partir del març. L’impartirà la voluntària Tatiana González, que també ofereix zumba per a nens i nenes al Centre Cívic Nou Cambrils.

La nova activitat, que es portarà a terme al Casal de la Gent Gran, és ideal per a persones grans actives que volen practicar la zumba i recrear moviments originals, però amb menor intensitat. La classe està dissenyada entorn a una coreografia de zumba fàcil de seguir, que es concentra en l’equilibri, l’amplitud de moviment i la coordinació, i que reuneix tots els elements del condicionament físic, des del treball cardiovascular i muscular fins a la flexibilitat i l’equilibri.