El municipi acollirà diumenge 17 de juliol a la tarda el concert dels acordionistes Joan Garriga i Carles Belda en el marc de la 15a edició del festival

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Cap de Setmana Diatònic ha presentat avui una edició descentralitzada que el 17 de juliol arribarà a Cambrils amb un concert dels acordionistes Joan Garriga (ex Dusminguet i Troba Kung Fú) i Carles Belda (ex Pomada i Mesclat) al Parc del Pescador. El festival, que habitualment acull Mont-roig, celebra enguany el 15è aniversari i per aquest motiu també ha programat actuacions a Cambrils, Colldejou, Les Borges del Camp i Reus entre el 14 i el 17 de juliol.

El seu organitzador, Guillem Anguera, ha explicat que l'objectiu plantejat enguany per l’organització ha estat fer arribar la música a municipis grans i petits de la comarca molt diferents però que "tenen un denominador comú: són espais i pobles amb encant del Baix Camp, tant de mar com de muntanya, alguns d’interès natural i declarats Bé Cultural d’Interès Nacional, com l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca de Mont-roig, o amb un valor arquitectònic important, com l’Ermita Modernista de la Mare de Déu de la Riera de Les Borges, de l’arquitecte reusenc Francesc d’Assís Berenguer, que va treballar amb Gaudí del 1887 fins a la seva mort".

El Cap de Setmana Diatònic és un referent al país en el món de l'acordió diatònic, amb l'ermita de la Mare de Déu de la Roca de Mont-roig com a centre neuràlgic de l'esdeveniment des del 2007 fins a l'actualitat. El director del festival ha volgut remarcar que pel certamen hi han passat al llarg d'aquests anys els millors acordionistes del país i internacionals i en destaca el premi Grammy Kepa Junquera, que hi va actuar el 2013. En aquest sentit, Anguera ha afirmat que "15 anys no són pocs, i quan un festival, on un instrument tradicional n’és l’eix central, assoleix aquesta xifra mostrant cada any més èxit de públic, és sinònim que la seva programació té quelcom que el fa atractiu".

El programa

Dijous 14 de juliol el grup Flowk oferirà un ball folk a la Plaça de la Patacada de Reus.

Divendres 15 els vallencs Fenya Rai presentaran el seu segon disc ¨Plaça Major¨ de música canalla i irreverent a la petita població de Colldejou.

Dissabte 15 serà el torn dels italians Filippo Gambetta i Sergio Caputo, que mostraran el seu repertori tradicional de ball amb tocs moderns a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca de Mont-roig.

Diumenge 17 hi haurà doble sessió. Al migdia concert vermut amb els bascos Joseba Urrutia i Koldo Iturbe, mostrant l’alegria de la trikitixa mentre el públic gaudeix d’un bon vermut a l’Ermita Mare de Déu de la Riera de Les Borges, i a la tarda des del Vallès arriben dos dels acordionistes més mediàtics de Catalunya, Joan Garriga (ex Dusminguet i Troba Kung Fú), i Carles Belda, que oferiran la seva música amb aires de rumba i cúmbia al Parc del Pescador de Cambrils.