Durant aquest primer trimestre s’oferiran nou activitats amb temes com l’etnologia, la ciberseguretat, l’art, la medicina, la història o la lingüística

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Museu d'Història de Cambrils Cultura

La programació d'hivern del Campus Extens de la URV a Cambrils, coordinat des del Museu d'Història de Cambrils, s’iniciarà el proper 20 de gener amb la inauguració de dues exposicions al Molí de les Tres Eres amb el Priorat de protagonista: “Habitar” de l’entitat Prioritat i “La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l’Euroregió Pirineus – Mediterrània” de l’Institut Ramon Muntaner.  

En total, durant aquest primer trimestre de l’any, des del Campus Extens de la URV a Cambrils s’han programat nou activitats amb temes tant diversos com l’etnologia, la ciberseguretat, l’art, la medicina, la lingüística, la història contemporània o la literatura. Es portaran a terme en quatre equipaments culturals de Cambrils, amb la col·laboració de diferents entitats locals, en formats diversos i sempre amb accés lliure a la ciutadania.

PROGRAMACIÓ HIVERN

Dissabte, 20 de gener, a les 12h. Molí de les Tres Eres

Inauguració de les exposicions Habitar de l’entitat Prioritat i  La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l’Euroregió Pirineus - Mediterrània  de l’Institut Ramon Muntaner. Tot seguit a l'exterior del molí, vermut de música tradicional prioratina  a càrrec de Cati Plana (acordió), Jordi Macaya (viola) i  Marc Figuerola (contrabaix). Acte inclòs dins de la programació de la festa de Sant Antoni 2023.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Prioritat, Institut Ramon Muntaner i Centre d’Estudis Cambrilencs

 

Dijous, 25 de gener, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència La raresa té dret a l'esperança. Per una teràpia gènica, a càrrec de Miguel Chillón Rodríguez, professor associat de la UAB, investigador sènior ICREA i director de la Unitat Mixta UAB-VHIR. Activitat en suport de l'entitat Antian per la recerca i la investigació en teràpia genètica per malalties metabòliques minoritàries rares.

Organitza: Associació Antian, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils

 

Dijous, 1 de febrer, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural

Veus cambrilenques amb la conferència La llengua catalana al Camp de Tarragona. Coneixement i ús, a càrrec de Miquel Àngel Pradilla Cardona, catedràtic de Sociolingüística catalana al Departament de Filologia Catalana de la URV.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV

 

Dijous, 15 de febrer, a les 19.30 h. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència sobre el llibre Els Indians Catalans. Històries i anècdotes de personatges singulars a càrrec de la seva autora Tate Cabré i Massot, periodista, guionista, traductora, fotògrafa i Guia Oficial de Turisme de Catalunya.

Organitza: Cambrils Tribuna, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

 

Dijous, 22 de febrer, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Reptes de la Ciberseguretat al 2024 a càrrec de Tomàs Roy Català, director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.

Organitza: Club Rotary Cambrils, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils. 

 

Dimarts 27 de febrer, a les 19 h. Biblioteca Josep Salceda i Castells

Tertúlia del Club de lectura adult amb la presència de l’escriptor, Jesús M. Tibau autor de l'obra El nostre pitjor enemic.

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV.

 

Dijous, 7 de març, a les 20h. Torre del Port

Inauguració de l’exposicióJo de petita anava al moll, produïda pel Museu Marítim de Barcelona. Acte inclòs dins les Jornades per la Igualtat.

Organitza: Campus Extens de la URV, La Mar de Museus. Xarxa de Museus Marítims de Parla Catalana i Museu d’Història de Cambrils.

 

Dimecres 20 de març, a les 19 h. Biblioteca Josep Salceda i Castells

Taller de poesia a partir del llibre La casa de les absències, d'Helena Martínez-Ferreruela. Acte amb motiu del Dia Mundial de la Poesia.

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV

 

Dijous 21 de març, a les 20h. Molí de les Tres Eres

Inauguració de l’exposició fotogràfica Artistes amb tractor, amb imatges en dron de Sara Boldú Botam, un homenatge al paisatge rural i als seus protagonistes, els pagesos.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.