La programació del primer trimestre inclou set activitats de caràcter gratuït en diferents espais del municipi

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Campus Extens de la URV a Cambrils, coordinat des del Museu d’Història de Cambrils, ha iniciat aquesta setmana la programació del primer trimestre del curs 2021/2022, amb un seguit de 7 activitats, en espais diferents del municipi i fins al mes de desembre, totes de caràcter gratuït i presencial.

D’aquesta manera, es deixen enrere les programacions híbrides i es poden recuperar activitats que havien quedat suspeses el curs passat a causa dels diferents períodes de confinament o restriccions d’activitats per frenar la propagació de la Covid-19.

També es retorna a les col·laboracions amb Rotary Club Cambrils, fruit dels lligams establerts pel Campus Extens de la URV amb les entitats del municipi.

En aquesta línia de sumar esforços, aquest trimestre es continua col·laborant amb àrees de l’Ajuntament de Cambrils en programes consolidats que es desenvolupen regularment, com per exemple el Cicle de Memòria de Tardor, la Setmana de la Ciència o els Tallers Oberts. Cal recordar que la programació del Campus Extens de la URV compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.

El programa del primer trimestre que ara encetem és el següent:

Dimarts, 21 de setembre, a les 19h. Sala d’Actes del Centre Cultural

Xerrada Lletres i vins 2021 amb la intervenció “Vinyes entre vitrines: el vi a les col·leccions d’art dels museus de Catalunya” a càrrec d’Oriol Gasulla Carbonell, historiador de l’art i “El vi a Cambrils des d’una perspectiva etnogràfica i social” a càrrec de Gerard Martí Estrada, director del Museu d’Història de Cambrils. Inscripcions prèvies a l’email bib@cambrils.cat o al telèfon 977363495.

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells.

Col·labora: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Dissabte, 2 d’octubre, a les 11h. Molí de les Tres Eres

Obertura de portes de l’exposició Ciutadanes de la República produïda per l’Institut Municipal Reus Cultura #museusdereus i que s’inclou dins dels actes del Cicle de Memòria de Tardor 2021. Activitat amb aforament limitat.

Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils

Col·labora: Institut Municipal Reus Cultura #museusdereus, Campus Extens de la URV i Centre d’Estudis Cambrilencs.

Dijous, 7 d’octubre, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural

Acte d’inici oficial del curs 2021/2022 del Campus Extens de la URV a Cambrils. Tot seguit, conferència La Segona República al Camp de Tarragona, a càrrec de Montserrat Duch Plana, catedràtica en Història Contemporànea a la URV. Activitat amb aforament limitat. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.cat o al telèfon 977794528Aquest acte s’inclou al Cicle de Memòria de Tardor 2021.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Dijous, 14 d’octubre, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural

Conferència El futuro de los criptoactivos, a càrrec de Francisco Uría Fernández, advocat de l’Estat i Doctor en Dret a més de soci responsable global de banca i mercat de capitals de KPMG. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.cat o al telèfon 977794528. Activitat amb aforament limitat.

Organitza: Club Rotary Cambrils

Col·labora: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Divendres, 15 d’octubre, a les 19.30h. Sala El Pati del Centre Cultural

Inauguració de l’exposició Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d’Alec Waiman produïda pel Museu d’Història de Catalunya i que s’inclou dins dels actes del Cicle de Memòria de Tardor 2021. Activitat amb aforament limitat.

Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils

Col·labora: Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya i Campus Extens de la URV.

Dijous, 18 de novembre, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural.

Conferència És segura l’aigua que consumim?, a càrrec de Carme Aguilar Anguera, professora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.cat o al telèfon 977794528. Activitat amb aforament limitat inclosa dins de la Setmana de la Ciència 2021.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.

Dissabte, 11 de desembre, a les 11h. Torre del Port

Obertura de portes dels Tallers Oberts a càrrec de diferents artistes de Cambrils amb obra visitable fins al diumenge 12 de desembre. Acte inclòs dins de la Festa Major de la Immaculada. Activitat amb aforament limitat.

Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Campus Extens de la URV.