La programació del darrer trimestre del curs inclou nou activitats d’àmbits com la literatura, l’economia, la història, la jardineria, l’etnologia o l’art

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Cambrils torna a ser presencial aquest últim trimestre del curs, que es va iniciar la setmana passada. Després d’uns mesos complicats on han primat els actes en línia a causa de la situació sanitària i la meteorologia, aquesta és la primera programació del darrer any on clarament es recupera la presencialitat, sempre però dins el marc de les restriccions sanitàries marcades.

La programació de primavera d’aquest atípic curs 2020-2021 engloba nou activitats des del 14 d’abril fins el 26 de juny. Les activitats, coordinades des del Museu d’Història de Cambrils, continuen aquesta setmana amb un dels plats forts de la programació, que serà la presentació del vídeo La pesca a Cambrils, produït per la Confraria de Pescadors de Cambrils, el proper dissabte 24 d’abril al Cinema Rambla de l’Art.

Les matèries a tractar en aquests darrers mesos del curs del Campus Extens de la URV a Cambrils són ben diverses, des de la literatura, l’economia, i la història, fins la jardineria, l’etnologia o l’art. Amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, es continuarà amb el procés de realitzar actes en diferents espais, alguns d'ells a l’aire lliure aprofitant el bon temps, i donant especial protagonisme al públic familiar.

PROGRAMACIÓ

Dimecres, 14 d’abril, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural.

Presentació del llibre Cafè molt d'Albert Cucurull de l'Editorial Sunya i el llibre de prosa i poesia Renglones de un corazón marchito d'Adrià Cubells. Tot seguit, presentació de la Revista Joves i Lletres, deu temes, deu joves cambrilenques, que ens acosten els seus treballs de recerca. La presentació anirà a càrrec del filòleg català Oriol Teixell Puig.

Organitza: Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils.

Col·labora: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Dissabte, 24 d’abril, a les 11h i a les 12h. Cinema Rambla de l’Art

Presentació del vídeo La pesca a Cambrils elaborat per la productora cambrilenca Sinestèsics per encàrrec de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Inscripcions prèvies a les oficines de la Confraria al Moll de Ponent, a l’email museu@cambrils.cat  o al telèfon 977794528. Activitat de 30' de durada amb aforament limitat.

Organitza: Confraria de Pescadors de Cambrils

Col·labora: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Dijous, 29 d’abril, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural

Conferència El regnat d’Isabel II, l’orígen de la corrupció sistèmica a Espanya, a càrrec de Jaume Borràs Galceran, historiador. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.cat o al telèfon 977794528.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.

Dissabte 15 de maig, a les 11h. Jardí del Molí de les Tres Eres

Conferència/taller Balcons verds: la biodiversitat a casa teva, a càrrec d’Antonio de la Torre López, tècnic en Medi Ambient de la URV. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.cat o al telèfon 977794528. Activitat inclosa dins del Dia Internacional dels Museus amb estricte aforament limitat a 15 persones segons ordre d’inscripció.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Divendres, 21 de maig, a les 18h. En línea a través del programa Jitsi Meet

Tertúlia en línea del club de lectura adult amb l’obra Km 123, d’Andrea Camilleri, a càrrec de Pau Vidal. Imprescindible la inscripció prèvia a bib@cambrils.cat

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV.

Diumenge 23 de maig, a les 11h i les 12.15h. Vil·la Romana de La Llosa

Recreació de titelles romanes Un dia al fòrum!, a càrrec de Genovesa, Narratives teatrals, en dues sessions: a les 11h en castellà i a les 12.15h en català. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.cat o al telèfon 977794528. Activitat amb aforament limitat inclosa dins del Festival Tarraco Viva.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Festival Tarraco Viva i Generalitat de Catalunya.

Dijous, 17 de juny, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural

Conferència De Syracuse a Cambrils. Les sobretaules del pintor Palau Ferré i el poeta Jaume Ferran, a càrrec de Francesc Marco-Palau, doctor en Història i comissari de l’Any Palau Ferré. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.cat o al telèfon 977794528.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Any Palau Ferré

Divendres, 25 de juny, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural

Veus cambrilenques amb la conferència Mestres d’aixa de Cambrils, a càrrec de Joan Arca Míguez, antropòleg i professor del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV. Imprescindible l’inscripció prèvia a museu@cambrils.cat o bé trucant a 977794528. Retransmissió en directe a través del canal de Youtube del Museu d’Història de Cambrils. Acte inclòs dins de la Festa Major de Sant Pere.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils, Campus Extens de la URV i Arjau Vela Llatina de Cambrils,

Col·labora: Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial.

Dissabte, 26 de juny, a les 12h. Torre del Port

Inauguració de l’exposició fotogràfica Morralla a càrrec de l’artista Maria Àngels Matamoros Bru. Acte inclòs dins de la Festa Major de Sant Pere.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.