El cicle comptarà amb un total de 8 activitats programades fins al mes de juny S’iniciarà amb una conferència amb Òscar Cadiach, el proper 5 d’abril

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Aquesta setmana s’inicien els actes de l’últim trimestre del curs 2017/2018 de l’Antena del Coneixement de la URV a Cambrils, coordinada des del Museu d’Història de Cambrils.

 

Fins al mes de juny, s’han programat un total de vuit activitats en diferents espais del municipi, totes de caràcter gratuït, exceptuant el curs de la Universitat d’Estiu.  En aquests últims mesos del curs, es tractaran matèries com la fotografia, el patrimoni marítim, la literatura, el món antic, l’enginyeria o la dietètica, entre d’altres.

 

La programació arrencarà amb la destacada presentació del llibre “Els 14 vuitmils d’Òscar Cadiach”, de Francesc Joan Matas, dedicat a la darrera gesta de l’alpinista català. L’acte, que comptarà amb la presència de l’alpinista Òscar Cadiach, serà el proper dijous 5 d’abril al Centre Cultural, i forma part del programa Dies de Llibres que l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils organitza anualment als voltants de Sant Jordi.

 

A la vegada, i amb l’objectiu de sumar esforços, es continuaran les col·laboracions amb d’altres accions que es desenvolupen al municipi o en àmbits territorials més amplis. És així com alguns dels actes inclosos al programa que ara presenta el Campus Extens de la URV a Cambrils, se sumen a les programacions estables dels Dies de Llibres, a la Universitat d’Estiu de la URV, al Festival Tàrraco Viva o a la Fira de Cambrils.

 

La relació d’actes del trimestre és el següent:

 

Dijous, 5 d’abril, a les 8 del vespre. Sala d’Actes del Centre Cultural

Presentació del llibre Els 14 vuitmils d’Òscar Cadiach, de Francesc Joan Matas, a càrrec de l’alpinista Òscar Cadiach. Acte inclòs dins la programació Dies de Llibres.

 

Organitza: Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

 

Dimecres 11 i 18 d’abril, a les 6 del vespre. Ateneu Juvenil de Cambrils

Societat de recerca, on alumnes de 2n de BAT i de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, presentaran els seus treballs de recerca en públic. A partir d’aquí s’obrirà un debat entre els assistents, on també hi seran presents experts de la URV.

 

Organitza: Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils

Col·labora: INS Mar de la Frau, INS Ramon Berenguer IV, Escola d’Hoteleria i

Turisme de Cambrils i Antena URV.

 

Dilluns, 30 d’abril, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult a càrrec de Rosa Mari Vilella, per parlar de la novel·la L’acusació. Relats prohibits de Corea del Nord, de Bandi.

 

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

 

Dimecres, 16 de maig, a les 8 del vespre. Museu Molí de les Tres Eres

Veus cambrilenques, amb la conferència Alimentació a l’antiguitat: recerca multidisciplinar, a càrrec de Laura Brício Segura, investigadora del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la URV. Acte inclòs dins del Festival Tarraco Viva 2018.

 

Organitza: Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

Col·labora: Centre d’Estudis Cambrilencs.

 

Dimecres, 23 de maig, a les 8 del vespre. Museu Molí de les Tres Eres

Conferència Lucreci, Epicur i el document que va canviar el nostre món, a càrrec de José Luis Cimarras Francisco, filòleg de Llengües Clàssiques. Acte inclòs dins del Festival Tarraco Viva 2018.

 

Organitza: Centre d’Estudis Cambrilencs, Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

 

Divendres, 1 de juny, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult amb la presència de l’escriptora Sílvia Mayans Gómez, per parlar de la seva novel·la Cap llàgrima sobre la tomba.

 

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

 

Dimecres, 6 de juny, a les 6 del vespre. Cripta de l’Ermita

Acte de lliurament dels XIII Premis literaris Miquel Martí i Pol de poesia i Manuel Vázquez Montalbán de prosa, adreçats a tots els centres educatius de Cambrils, i convocats pel Departament d'Ensenyament i d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils, en record i homenatge a ambdós escriptors, figures significatives i imprescindibles de la literatura contemporània.

 

Organitza: Regidoria d'Ensenyament i d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils

Col·labora: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV.

 

Dijous, 7 de juny, de les 4 de la tarda a les 8 del vespre. Sala d’Actes del Centre Cultural

Dins de la Universitat d’estiu de la URV, curs Introducció a la recerca feminista: com fer història de les dones, coordinat per Coral Cuadrada Majó, professora d'Història Medieval de la URV. Caldrà formalitzar matrícula per un import de 15 euros, que dóna dret al certificat d’assistència de la URV. Inscripcions, a partir del 14 de maig, a la web www.urv.cat/estudis/universitat_estiu

 

Organitza: Universitat d’estiu de la URV i Museu d’Història de Cambrils.