Comença un trimestre marcat per la implicació de l’Antena del Coneixement en el programa de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

La programació del curs 2018-2019 de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils s’iniciarà la setmana que ve amb la celebració del desè aniversari d’aquest projecte al municipi.

La primera activitat serà el divendres 21 de setembre, i consistirà en una proposta que lliga enologia i literatura a la Biblioteca Pública Municipal. Però l’inici oficial serà el dissabte 6 d’octubre a la Cripta de l’Ermita, amb la presència a Cambrils de la nova rectora de la URV, Maria José Figueras, que presidirà l’acte d’inauguració del curs i la celebració del desè aniversari.

D’aquesta manera començarà un primer trimestre marcat per la implicació del Campus Extens en la programació de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, impulsat des de l’Ajuntament de Cambrils a través d’una comissió organitzadora.

A més dels actes commemoratius, des del Museu d’Història de Cambrils, com a membre de la comissió i coordinador local del Campus Extens de la URV, s’han programat vuit actes gratuïts protagonitzats per la història, la literatura, l’alimentació, l’ensenyament, l’enologia o la música. Les activitats seran diverses i espaiades durant tot el trimestre.

PROGRAMACIÓ

Divendres, 21 de setembre, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Tast de vins de la DO Tarragona amb l’enòloga Pepa Menchón. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils. Màxim 20 persones.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Campus Extens URV.

Col·labora: DO Tarragona i Museu d’Història de Cambrils.

Dissabte, 6 d’octubre, a les 8 del vespre. Cripta de l’Ermita

Acte d’inici oficial del curs 2018/2019 de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils, i celebració del 10è aniversari del projecte d’Antena de la URV a Cambrils, a càrrec de Maria José Figueras, Rectora de la URV. Tot seguit, recital poètic i musical Desig, amb M. Carme Domingo (mezzosoprano), Joan Biosca (clarinet) i Josep Maria Gomis (piano).

Organitza: Campus Extens URV i Museu d’Història de Cambrils.

Dimecres, 10 d’octubre, a les 8 del vespre. Sala d’Actes del Centre Cultural

Veus cambrilenques, amb la conferència Per una reforma profunda del Sistema Educatiu, a càrrec de Daniel Liviano Solís, professor de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Oberta de Catalunya.

Organitza: Campus Extens URV i Museu d’Història de Cambrils.

Dilluns, 29 d’octubre, a les 8 del vespre. Sala d’Actes del Centre Cultural

Conferència Verdaguer versus Vidal i Barraquer: joc de miralls, a càrrec de Francesc Roig Queralt, escriptor i president de Càrites Catalunya. Acte paral·lel a l’exposició Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme, inclòs dins el Cicle de Memòria de Tardor i de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer.

Organitza: Campus Extens URV, Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

Dimarts, 30 d’octubre, a les 8 del vespre. Torre del Port

Inauguració de l’exposició Remendadores, amb fotografies de la Platja de Cambrils, provinents del Fons Montserrat Vidal-Barraquer. Acte inclòs dins el Cicle de Memòria de Tardor i de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer.

Organitza: Campus Extens URV, Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Arxiu Nacional de Catalunya i Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya

Dimecres, 14 de novembre, a les 6 de la tarda. Sala d’actes del Centre Cultural

Taller familiar Els orígens de la xocolata, a càrrec de Laura Brício Segura, investigadora del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la URV. Activitat organitzada en el marc de la Setmana de la Ciència al Campus Extens de la URV i de la 3ª Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils. Cal inscripció prèvia a museu@cambrils.org amb un aforament màxim de 25 nenes i nens.

Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Campus Extens URV i Museu d’Història de Cambrils.

Dimecres, 21 de novembre, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Cop d’estat, anticlericalisme i revolució al 1.936, a càrrec de Josep Sànchez Cervelló, degà de la Facultat de Lletres de la URV i catedràtic d'Història Contemporània del Departament d'Història i Història de l'Art de la URV. Acte inclòs dins el Cicle de Memòria de Tardor i de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer.

Organitza: Campus Extens URV, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

Dilluns, 17 de desembre, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult amb l’escriptora Antònia Carré-Paus, per parlar del seu llibre Com s’esbrava la mala llet.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Campus Extens URV.