La setmana passada van començar la programació del primer trimestre, que inclou vuit activitats gratuïtes. S’han reprogramat actes que es van haver de suspendre en espais municipals amb plans de contingència propis o a l’aire lliure.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Campus Extens de la URV a Cambrils oferirà aquest primer trimestre un total de vuit actes gratuïts. La història, la literatura, l’art, la química o l’enologia seran protagonistes de la nova programació. El Campus compta amb el patrocini de la Diputació de Tarragona.

El curs 2020-2021 del Campus Extens es va iniciar oficialment el passat dijous amb un primer acte a la biblioteca Josep Salceda i Castells. Serà un trimestre que vindrà marcat per l’emergència sanitària que estem vivint i que ha determinat molt especialment la programació del seu primer trimestre.

S’han reprogramat algunes de les activitats que l’estat d'alarma va impedir realitzar al final del curs passat i s'han escollit actes en espais municipals amb plans de contingència propis o a l’aire lliure. L’ús de la mascareta serà obligatori i els aforaments seran limitats en cada espai, sempre amb reserva prèvia.

Malgrat tot, des del Museu d’Història de Cambrils, coordinador del Campus Extens de la URV a Cambrils, s’ha volgut mantenir una programació reconeixible i coherent amb els cursos anteriors. «Més que mai cal oferir a la ciutadania que ho desitgi, l’oportunitat de gaudir del coneixement i la cultura en entorns segurs, amb les condicions d’higiene i seguretat recomanades per les autoritats sanitàries», ha afirmat a la regidora de Cutura, Cinta Ballesté.

PROGRAMACIÓ

Dijous, 24 de setembre, a les 19h. Biblioteca Josep Salceda i Castells.

Narració del conte per a adults Els pensaments del desig, a càrrec de Montse Parra i tast de vins de la DO Tarragona a càrrec de Telm Costa, restaurador i amant del vi. Activitat del cicle Biblioteques amb DO per aproximar la cultura del vi i la seva relació amb la literatura. Inscripcions a la mateixa biblioteca. Places limitades.

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV.

Dissabte, 26 de setembre, a les 11h. Torre del Port.

Obertura de l’exposició/instal·lació Troballes a càrrec de Jordi Plana, artista visual. Entrada lliure amb aforament limitat.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Dimecres, 30 de setembre, a les 19h. Biblioteca Josep Salceda i Castells

Xerrada Benedetti: la vida, esa metáfora, a càrrec d’Andrès Montoya. Inscripcions a la mateixa biblioteca. Places limitades. Acte inclòs dins del Centenari Benedetti.

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV.

Diumenge 11 d’octubre, a les 11h i les 12.15h. Vil·la Romana de La Llosa.

Recreació de titelles romanes Gladius i Medulina, a càrrec de Genovesa, Narratives teatrals, en dues sessions: a les 11h en castellà i a les 12.15h en català. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.org o al telèfon 977794528. Activitat amb aforament limitat inclosa dins del Festival Tarraco Viva i les Jornades Europees del Patrimoni.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Festival Tarraco Viva i Generalitat de Catalunya.

Dimecres, 14 d’octubre, a les 20.30h. Cinema Rambla de l’Art.

Projecció de l’episodi "Carreteras", dedicat a les vies romanes, de la prestigiosa i exitosa sèrie documental "Ingeniería romana", produïda per DIGIVISION i la participació de TVE. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.org o al telèfon 977794528. Activitat de 60’ de durada amb aforament limitat inclosa dins del Festival Tarraco Viva.

Organitza: Digivision i Museu d’Història de Cambrils

Col·labora: Festival Tarraco Viva i Campus Extens de la URV

Dijous, 19 de novembre, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural.

Conferència El regnat d’Isabel II, l’orígen de la corrupció sistèmica a Espanya, a càrrec de Jaume Borràs Galceran, historiador. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.org o al telèfon 977794528.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.

Dimecres, 25 de novembre, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural.

Conferència Es segura l’aigua que consumim?, a càrrec de Carme Aguilar, professora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.org o al telèfon 977794528. Activitat inclosa dins de la Setmana de la Ciència 2020 i la Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils 2020.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils, ComCiència i Campus Extens de la URV.

Dissabte, 19 de desembre, a les 11h. Torre del Port.

Obertura de l’exposició fotogràfica Temporada Baixa [HiberNation] del fotògraf Oriol Clavera. Entrada lliure amb aforament limitat.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.