Els i les amants de la bicicleta de totes les edats i disciplines tenen una cita a Cambrils del 27 al 29 de setembre. La 2a edició de Cambribike arriba amb novetats com un taller de sensibilització sobre ciclisme adaptat o una marxa nocturna en BTT. La el colofó del programa serà la final del Campionat d’Espanya de Trial, que es disputarà diumenge 29 de 9 a 15 hores.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme
  • Serveis associats: Cambrils Esport

Els i les amants de la bicicleta de totes les edats i disciplines tenen una cita al Parc del Pinaret de Cambrils el cap de setmana del 27 al 29 de setembre. La segona edició de CambriBike arriba amb un ampli i variat programa d’activitats per gaudir del ciclisme i de la destinació pensat per a infants, famílies, amateurs i professionals de màxim nivell. A més, coincidint amb la fira, diumenge 29 Cambrils acollirà per primera vegada la final del Campionat d’Espanya de Trial.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, la regidora de Turisme, Marta Borràs, i la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, han presentat avui la programació completa, acompanyades de Laura Moreno de Rodabike Cambrils, Quico Domingo de la Penya Cicloturista. Les altres empreses col·laboradores són BikePark Costa Daurada, Cycling Costa Daurada, Esports Mariné, GabiBike i NatureTime.

La segona edició de Cambribike incorpora noves activitats i sobretot importants noves col·laboracions que aporten valor i atractiu a la programació. Un bon exemple és l’acord que s’ha aconseguit amb l’ONCE Catalunya per organitzar un taller de sensibilització del ciclisme en persones invidents el dissabte a la tarda. Una altra nova col·laboració és la de Rueda Film Festival Internacional, que convertirà Cambrils en una de les seus del festival i dissabte al vespre portarà a la plaça de Setge un cinema a la fresca 100x100 sostenible, usant únicament l’energia produïda pel rodat de bicicletes estàtiques.

També és novetat la BTT Night organitzada per la Penya Cicloturista, amb recaptació de de fons a favor de l’associació d’afectats per malalties neurodegeneratives per acumulació cerebral de ferro, o el happening de pintura i bicicleta de l’artista Nuri Mariné.

Amb els valors d’esportivitat, sensibilització, sostenibilitat, educació, esforç, cultura i descoberta, CambriBike es presenta aquest any amb un ambiciós programa que engloba des de curses per als més petits i petites de la casa, i activitats d’educació vial per a nens i nenes de la mà de RodaBike, fins  a dues master class d’spinning el dissabte dirigides pel campió internacional Melcior Mauri, passant per la marxa nocturna de BTT organitzada per la Penya Cicloturista de Cambrils i Esports Mariné.

Altres atraccions del cap de setmana seran els tres circuits de BTT de la mà de l’empresa NatureTime, una pedalada familiar amb un circuit de la Vila a la Platja, exhibicions de Trial  amb l’Àngel Batlle i taller d’habilitats per a nens i nenes divendres,  i activitats de trial durant tot el dissabte des de l’Open Kids Cup, Open Ciclocross amb bicicletes de carretera de pneumàtics mixtes, una cursa de resistència i un Eliminator.

El programa es complementa amb tallers de pintura per a les famílies, servei de fisioterapeutes especialitzats i el happening de bicicleta i pintura “Rodem un quadre”, organitzat per l’artista cambrilenca Nuri Mariné. Es pot consultar el programa complet al web www.cambri.bike

Cambribike va néixer l’any passat amb l’objectiu consolidar-se i convertir-se en un referent en el territori per gaudir de la bicicleta en totes les seves extensions i per a tots els públics. La iniciativa s’emmarca en la línia estratègica a favor del turisme esportiu que es treballa des de fa més de quinze anys per part del Patronat de Turisme, la regidoria d’Esports i altres departaments de l’Ajuntament conjuntament amb el sector privat.

En la seva primera edició, CambriBike va reunir més d’un miler de persones, que enguany l’organització preveu superar notablement tenint en compte l’extens i atractiu programa dissenyat tant per a les persones que hi vulguin participar activament com per a les que vulguin anar al Parc del Pinaret com a espectadors.

Campionat d’Espanya de Trial

El colofó del programa serà la tercera i última prova puntuable del Campionat d’Espanya de Trial, que tindrà lloc el diumenge 29, organitzat per BikePark Costa Daurada, el campió mundial de trial Àngel Batlle i la regidoria d’Esports de Cambrils.

El campionat es disputarà entre les 9 i les 15 hores amb epicentre al Parc del Pinaret i hi competiran les diferents categories oficials femenines i masculines.

Tot i que només podran participar en la Copa pilots de la federació i amb llicència estatal, per a la promoció de l’esport s’afegeixen les categories mixtes Open, que no opten a títol ni a classificació general.

L’organització preveu una participació de 180 esportistes aproximadament. Les inscripcions es podran tramitar fins el 26 de setembre i els dorsals es recolliran el 29 de setembre entre les 8 i les 10:30 hores. A les 17 hores hi haurà el lliurament de premis i sortejos per a tots els participants.

Destinació de Turisme Esportiu

Cambrils està certificat per l’Agència Catalana de Turisme com a Destinació de Turisme Esportiu i Destinació especialitzada en cicloturisme des del 2013, gràcies a una ferma orientació del municipi, del seu Ajuntament, la seva regidoria d’Esports, i del seu òrgan de promoció, el Patronat de Turisme, i sobretot del seu sector privat que aposta per un servei molt especialitzat vers el cicloturista (allotjaments, botigues de lloguer de bicicletes, tallers i botigues de reparacions, agències de viatges receptives i agències organitzadores d’esdeveniments esportius).