La mostra, titulada "#miradesCambrils. El procés d’un iger", s’inaugurarà divendres 27 d’octubre (19 hores)

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El calendari d’exposicions temporals a la Torre del Port continua amb l’estrena d’una mostra fotogràfica fins ara inèdita del cambrilenc Oriol Gené Rebull titulada #miradesCambrils. El procés d’un iger. El proper divendres, 27 d’octubre, a les 7 del vespre, es presentarà per primera vegada aquesta exposició formada per un seguit de fotografies en color, sobretot  amb Cambrils de protagonista, que busquen la bellesa d’allò que ens envolta. La tria de les 37 fotografies i el comissariat de l’exposició ha anat a càrrec de Lluïsa Gené, gestora cultural.

Oriol Gené prové d’una família cambrilenca vinculada amb el món de la mar, i un dels treballs que ha realitzat és el de pescador en una barca d’arrossegament al Port de Cambrils. Una de les coses que feia quan cada dia sortia a la mar, era utilitzar el telèfon per captar el paisatge que veia de bon matí. Amb aquestes fotos, a través de les xarxes socials, diàriament donava el bon dia a família i amics que es van fer addictes a aquestes salutacions. Així és com va començar la seva carrera com a iger a la xarxa Instagram, que darrerament s’ha fet molt popular i moltes persones s’hi han abocat per compartir-hi fotografies de la quotidianitat o de les coses que veiem. Fruit del seu bon treball, de sobte Oriol Gené va ser suggerit, paraula que en el món dels igers significa que té un valor. A partir d’aquí ell va començar a augmentar en nombre de seguidors, fins arribar on és ara, amb més de 53.000 seguidors.

Les comunitats d’instagramers (igers), han proliferat arreu del món, fent de la seva afició un motiu de trobada i coneixença tot sortint del món virtual. L’exposició #miradesCambrils. El procés d’un iger, entronca amb aquesta dinàmica de materialitzar l’acció creativa de captar imatges amb una voluntat artística i penjar-les a Instagram, en aquest cas a través d’un espai expositiu real com és la Torre del Port. Era important donar a conèixer aquesta mirada en un lloc tan emblemàtic com la torre, on la gent puja per visitar-la i fotografiar el paisatge més immortalitzat de Cambrils, que és sens dubte el port. Moltes d’aquestes imatges després són també evidentment penjades a Instagram.

Per tancar el cercle, doncs, en coordinació amb el Museu d’Història de Cambrils,  organitzador de l’exposició, es crearà el hastag #miradesCambrils, on es publicaran les fotografies de la mostra, a més de promoure un concurs on caldrà enviar una foto d’una selfie amb la imatge que més agradi. La més votada serà la que obtindrà una sessió de fotos feta per Oriol Gené o una fotografia de l’exposició. La mostra romandrà oberta amb accés lliure, en horari de cap de setmana, fins el dia 3 de desembre i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Cambrils.