El text, signat per Maria Pilar Herrerías i Gili, inclou dades inèdites fins ara que posen de manifest la greu situació que patien els nens i les nenes. La publicació municipal es completa amb un resum de la documentació recuperada en el marc de l’acció “Arxivem la Pandèmia”.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Arxiu

“La població infantil civil i refugiada a Cambrils (1936-1940)” és el títol de l’article central del butlletí “L’Arxiu t’informa” que acaba de publicar l’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM). El text escrit per la Maria Pilar Herrerías i Gili, presenta d’una manera àgil i resumida un estudi relacionat amb la població infantil que es va refugiar a Cambrils durant la darrera Guerra Civil Espanyola.

Es tracta d’un article ple de dades, inèdites fins ara, que posen de manifest la greu situació que patien els nens i les nenes durant la guerra, en particular en ser desplaçats dels seus espais naturals de convivència.

L’article ha estat escrit a partir de diferents fons documentals localitzats a l’AMCAM i l’autora conclou que durant els anys estudiats i analitzats, la ciutadania de Cambrils va saber adaptar-se a la situació i als interessos comuns, apartant-se de les seves aspiracions en benefici de salvaguardar-se de la situació bèl·lica que el municipi estava patint. Però sobretot va acollir a les persones necessitades i es va bolcar en ajudar-les per fer que la seva situació fos més suportable.

El butlletí número 32 de "L’Arxiu t’informa" completa les seves pàgines amb un resum de la documentació recuperada en el marc de l’acció “Arxivem la Pandèmia”, que es va impulsar des de l’Arxiu Municipal de Cambrils en ple confinament l’any 2020.

“L’Arxiu t’informa: butlletí de l’Arxiu Municipal de Cambrils” es publica des de l’any 2004 i es pot llegir en versió digital al web de l’AMCAM o bé obtenir en paper als punts de distribució cultural del municipi.