Les dues línies van ser gratuïtes del 23 al 27 de setembre. L’autobús de Ponent va registrar el doble de viatgers.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

La campanya de bus gratuït de Cambrils durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura va tancar amb resultats positius. Les dues línies d’autobús van augmentar significativament el nombre d’usuaris entre el 23 i el 27 de setembre, tant si les xifres es comparen amb els viatgers habituals com respecte a la primera campanya realitzada l’any passat en dates similars.

La línia 1-Llevant (que uneix el centre del municipi amb les urbanitzacions de llevant pel vial del Cavet) Llevant va augmentar en un 25% el nombre de viatgers (i en un 6% respecte a la campanya de l’any passat). La  Línia 2-Ponent (que uneix el centre del municipi amb les urbanitzacions de ponent) va incrementar els seus usuaris en un 50% (i en un 13% respecte a la primera campanya).

L’objectiu de la iniciativa és que els usuaris puguin conèixer directament els avantatges de moure’s per Cambrils en transport públic. El regidor de Governació, Dani Milán, ha explicat que durant la campanya els nous usuaris comproven que desplaçar-se en autobús és millor que viatjar en cotxe per oblidar-se d’haver de buscar aparcament o bé per estalviar-se el carburant o el manteniment del vehicle, entre altres raons.

Els usuaris augmenten un 60% en cinc anys

En els darrers anys Cambrils ha registrat un augment considerable en l’ús del transport urbà. Les actuacions en la millora de la informació i la seva difusió, conjuntament amb l’adequació de línies, han ajudat a obtenir unes millors xifres de quantitat de viatgers. Si es comparen el nombre d’usuaris anuals amb anys anteriors i se segueix la mateixa evolució, es preveu que per el 2013 el nombre d’usuaris anuals augmentin al voltant d’un 6% respecte el 2012, que suposa un 60% respecte a cinc anys enrere.

La setmana de mobilitat ha deixat bons resultats i nombrosos comentaris. Després de recollir les impressions entre usuaris, els tècnics d’Aparcam destaquen afirmacions d’estudiants com “m’ha agradat utilitzar el bus perquè em trobo als companys” o “amb el bus el camí es fa més curt, i la motxilla no pesa!”. Per la seva banda, molts adults que utilitzaven el servei per primera vegada el valoraven molt positivament pel tracte familiar i per les avantatges que suposa.