Dissabte al vespre, a partir de les 21:30 hores, tothom qui ho vulgui podrà portar-se el sopar a la Rambla on hi hauran taules i cadires. La vetllada estarà amenitzada per la música del cantant Isaac i del grup Teràpia de Rock

  • Categoritzat com: Comunicació

El Barri de l’Estació de Cambrils viurà aquest cap de setmana les seves festes. Divendres dia 17, a les 23 hores al passeig de l’Estació (Vidal i Barraquer), tindrà lloc l’actuació del Grup ‘Vivèrrids’ que farà versions d’ska i punk a més també de l’actuació del Dj Xesco.

Però les festes pròpiament s’iniciaran el dissabte 18 de juny, a les 9:30 hores, quan s’enlairaran pel cel del barri coets que anunciaran l’inici a càrrec del grup de diables ‘Els Cagarrieres’. Només un quart d’hora més tard, els veïns es concentraran a l’Avinguda Vidal i Barraquer per participar en l’elecció i proclamació de les Pubilles i Hereu del Barri 2016 per assistir a l’ofrena a la Mare de Déu del Camí. I serà les 10:30 hores quan tots plegats sortiran en comitiva  cap a l’Ermita encapçalats per la Colla Gegantera Tota l’Endenga de Cambrils. Seguidament, un cop arribats allí, tindrà lloc la Missa al Santuari amb l’ofrena dels tradicionals tortells. Al sortir, els gegants continuaran acompanyant a tots els veïns, passant pels carrers del barri veí fins arribar a la Rambla on a continuació es lliuraran els tortells als socis, per gaudir més tard del vermut swing a càrrec del grup ‘Tres Quarts de Swing i d’una classe oberta de Lindy Hop per a tothom.

Ja a la tarda, a les 19 hores, tindrà lloc una cantada d’Havaneres amb el grup Terral i una degustació de rom cremat. I al vespre, a partir de les 21:30 hores, tothom qui ho vulgui podrà portar-se el sopar a la Rambla on hi hauran taules i cadires. La vetllada estarà amenitzada per la música del cantant Isaac i del grup Teràpia de Rock en què faran gaudir als assistents de música dels anys 80 i 90 fins a l’actualitat.

I diumenge...

El darrer dia de festes començarà a les 9:30 hores amb un esmorzar de xocolata i coca per a tots els socis. Una hora més tard, des de l’Avinguda Vidal i Barraquer, sortirà la 35a Marxa Popular Cicloturista del barri i la 16a festa de la Bicicleta, organitzada per la Penya Cicloturista de Cambrils. El recorregut serà pels carrers i ravals de Cambrils. Podran participar a la marxa tots els aficionats de la bicicleta, sense cap restricció. Les inscripcions es podran efectuar el mateix dia des de les 9 del matí i fins a mitja hora abans de la sortida. Cal tenir en compte que tothom qui hi vulgui participar haurà de portar casc. Es tracta d’una marxa que a l’any 2014 va comptar amb la participació de 800 ciclistes de totes les edats, i que està controlada amb presència policial i amb la col·laboració dels membres de la Penya Cicloturista de Cambrils. En paral·lel, també se celebrarà el 5è Trofeu d’Escacs de l’Associació, organitzats per la Unió d’Escacs Cambrils. Aquest campionat tindrà lloc a l’Avinguda Vidal i Barraquer.

Ja als volts del migdia, serà el torn de les sardanes en què els Amics de la Sardana de Cambrils celebraran el dia Universal d’aquesta tradicional dansa catalana amb una ballada conjunta també a l’Avinguda Vidal i Barraquer.

I ja a la tarda, a partir de les 18:30 hores, serà el torn dels més petits amb cucanyes infantils a la Rambla (cursa de sacs, estirar la corda, jocs d’equilibri, manualitats, i moltes coses més...). Hi col·labora el Camp d’Aprenentatge dels Monestirs del Císter i l’Agrupament Escolta Gent de Mar. Per reposar una mica després de tanta activitat, els participants podran gaudir de l’espectacle de titelles de guant i cançó ‘Matito’. Durant l’actuació també es repartirà berenar per a tota la canalla.

La Festa del Barri de l’Estació 2016 finalitzarà ja per la nit, sobre les 22 hores, amb la carretillada final, la traca i el fi de festa.

De tapes pel Barri

També cal destacar que del divendres 17 al diumenge 19 de juny tindrà lloc ‘Tapes de Barri’, una ruta gastronòmica on es podran tastar cinc propostes de tapa als següents bars associats a la ruta:

-          Bar Estació: Niu d’ou crioll

-          Bar Eixample: Espardenya amb tonyina i anxova

-          Bar Mi-Mo: Bacallà a la portuguesa

-          Bar El Campanario: Cassoleta de ‘Callos’ amb Cigrons

-          Bar Hashtag: Mini hamburguesa / Mini Frankfurt

Per 2,5 euros s’inclou la tapa més una canya.