L’entitat ha programat sis noves sessions de xerrada i debat al Centre Cívic Les Basses. L’activitat és oberta a tothom i anirà a càrrec del llicenciat en filosofia Jordi Branchat.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

El Banc del Temps de Cambrils ha programat un nou cicle de xerrades de filosofia divulgativa al Centre Cívic Les Basses. Les sessions, obertes a tothom, aniran a càrrec de Jordi Branchat, llicenciat en filosofia per la Uned, que un divendres al mes plantejarà diferents temes per acostar la filosofia a la ciutadania.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Ana López; el ponent, Jordi Branchat; i els membres del Banc de Temps Montse Mañé i Artur Folch, han presentat aquest matí la tercera edició del cicle de filosofia per entendre el món “Cambrils pensa”.

L’alcaldessa i la regidora han destacat l’èxit de les dues edicions anteriors del cicle i han felicitat el Banc del Temps per aquesta iniciativa ja consolidada i pel seu compromís amb la comunitat. Per la seva banda, Branchat ha assegurat que la filosofia no és complicada i que tothom pot filosofar. “Consisteix en ordenar el pensament i parlar de la vida”, ha afirmat. Finament, Mañé ha agraït el suport de l’Ajuntament al Banc del Temps i ha explicat que enguany s’han seleccionat temes que donen més joc i sobre els quals tothom pot opinar.

En aquest sentit, enguany, com a novetat, les sessions no s’estructuraran per filòsofs sinó per temàtiques i cada xerrada començarà amb la projecció d’un documental. L’objectiu és ajudar a pensar, generant debat entre el públic i fent que les xerrades siguin més participatives.

El Banc del Temps, que celebrarà els seus 10 anys de funcionament el proper 13 d’abril, va néixer com una iniciativa comunitària d’intercanvi de temps entre veïns i veïnes de Cambrils per donar, rebre i compartir habilitats, coneixements i serveis. És una xarxa que promou l’ajuda mútua, la solidaritat, l’intercanvi gratuït de serveis i el bon veïnatge, reforça l’autoestima i dóna l’oportunitat de conèixer altres persones, alhora que resol petites necessitats diàries.

Programa del cicle:

25 de gener (19 hores): Entendre el capitalisme és capital

22 de febrer (19 hores): Ètica per viure millor

22 de març (19 hores): Feminisme. De la dona sàpiens fins avui en dia

26 d’abril (19:30 hores): Eutanàsia. Deixa’m morir en pau

24 de maig (19:30 hores): Diners. Redefinim la riquesa

21 de juny (19:30 hores): Immigració. La por a l’altre