La celebració inclourà una homenatge als fundadors/es, una exposició, una representació de contes, una acció participativa i una zona de vermut. Les persones participants rebran de regal una bossa de l’entitat elaborada amb criteris socials per Dignidart.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

El Banc del Temps de Cambrils celebrarà el seu 10è aniversari amb una festa oberta a tothom el dissabte 13 d’abril de 10 a 14 hores al Parc del Pescador. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Participació, Ana López, i les membres del Banc del Temps, Montse Mañé i Pepita Ferrando, han presentat avui les activitats programades per celebrar l’aniversari.

L’alcaldessa ha felicitat a l’entitat pels 10 anys de trajectòria i ha posat en valor la feina de promoure aquesta xarxa de relacions solidàries entre persones molt diverses per compartir coneixements. La regidora de Participació ha agraït a l’associació el seu compromís amb la comunitat i ha recordat que el Banc del Temps va néixer arran de la crisi econòmica i de valors  en el marc d’un espai de trobada dinamitzat des de l’Ajuntament per afavorir l’autoorganització i la col·laboració entre associacions.

Per la seva banda, Pepita Ferrando, sòcia fundadora de l’entitat, ha recordat els inicis del Banc del Temps, i Montse Mañé, membre de la junta, ha detallat el programa d’activitats. La festa del desè aniversari començarà amb una benvinguda, el lliurament d’unes ceràmiques festes exprés per a l’ocasió i el reconeixement a les persones fundadores de l’entitat: Pepita Ferrando, Julia Garcia, Justo Muñiz i , a títol pòstum, Francesc Mur.

A continuació, a les 11:30 hores començarà la representació “El temps dels contes contats” a càrrec d’Elisabeth Ulibarri, que ha seleccionat diverses històries relacionades amb el Banc del Temps i la solidaritat: “Les armes de bagatel·la: en un país sense diners”, “El jardí de flaira nas: els veïns s’organitzen en comunitat”, “l’home que plantava arbres: feines solidàries” i “L’Emili Brown: consumisme innecessari”.

Per acabar, a les 12:30 hores els artistes Jordina Ros i Pere Estadella oferiran una acció performàtica participativa en la qual les persones participants establiran relacions emocionals i afectives en forma de records. Les persones que hi vulguin participar cal que portin un objecte de mida mitjana que tingui una càrrega emocional però que se’n puguin desfer i intercanviar-lo.

A més, entre les 10 i les 12 hores hi haurà zona de vermut i tapes a càrrec de Cambrils Coqvinària, un punt informatiu sobre el Banc del Temps i l’exposició de fotografies “Estones compartides”.

Les persones participants s’emportaran de regal una bossa del Banc del Temps elaborada per Dignidart. Seguint la filosofia de cuidar-se i donar-se suport de l’entitat, la bossa està feta amb criteris de responsabilitat social, tant pel teixit de certificació de comerç just com la producció lliure d’abús i explotació a través de projectes d’inserció social del país. La bossa reprodueix una frase de Pitàgoras que diu “El temps és l’ànima d’aquest món”.

El Banc de Temps de Cambrils és una iniciativa comunitària d’intercanvi de temps, habilitats, serveis, coneixements, relacions i ajuda gratuïta entre persones que resideixen al mateix barri o ciutat. A més dels intercanvis, l’entitat organitza activitats com el cicle de filosofia pràctica o les excursions a la muntanya, a més de col·laborar amb altres associacions.