L'entitat Ecovidrio, amb la col·laboració de l'Ajuntament, posa en marxa una campanya especial centrada en el sector de l’hostaleria (bars i restaurants, hotels i càmpings). Es duran a terme enquestes a tots els establiments per conèixer els hàbits de reciclatge de vidre i oferir-los cubells de reciclatge adequats a les seves necessitats. A més, per facilitar la tasca de reciclatge en el sector, en alguns punts i en funció del resultat de la campanya, Secomsa instal·larà contenidors amb sistema VACRI, dotats amb boca més ampla i un sistema d'elevació hidràulic, i es lliuraran galledes als hostalers que ho sol·licitin.

  • Categoritzat com: Comunicació Sostenibilitat

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils i l'empresa Secomsa, responsable de la recollida al municipi, posa en marxa una campanya per impulsar el reciclatge de vidre en el sector hostaler de la ciutat.

La iniciativa, comença el 9 de maig amb la realització d’entrevistes als establiments d'hostaleria del municipi per conèixer de primera mà els seus hàbits i necessitats a l’hora de separar els residus que generen. L’objectiu és poder adequar els recursos existents per tal de donar un millor servei, per això, aquells establiments que ho sol·licitin rebran gratuïtament un cubell de reciclatge per als envasos de vidre. A més, els informadors de la campanya explicaran com separar correctament el vidre, és a dir, què va i què no hi va al contenidor verd.

Per facilitar el reciclatge de vidre al canal Horeca (Hoteleria, Restauració i Càtering), es preveuen instal·lar fins a una trentena de contenidors VACRI, dotats amb una boca més ampla i un sistema d'elevació hidràulic, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers. També es lliuraran bujols adaptats per facilitar el transport dels residus de vidre als contenidors.

La col·laboració d’Ecovidrio i l'Ajuntament de Cambrils té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat. Per això és clau abordar el sector de l'hostaleria i la restauració, un dels eixos sobre els quals treballa intensament Ecovidrio, ja que en aquest sector s’hi consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a tot l’Estat.

Beneficis del reciclatge de vidre

Tot el vidre que es diposita al contenidor verd es recicla al 100%. Es porta a una planta de tractament exclusiva per al vidre, on es processa i es converteix en pols de vidre que serveix per fabricar nous envasos. De fet, d’un envàs de vidre reciclat es pot tornar a fer un altre envàs exactament igual. El vidre es pot reciclar infinites vegades sense perdre les seves propietats.

Amb el reciclatge de vidre estalviem recursos naturals, reduïm la quantitat de deixalles que van als abocadors, reduïm les emissions de CO2 a l’atmosfera i estalviem energia. A més de tenir cura del medi ambient, el reciclatge té nombrosos beneficis socials i econòmics, com per exemple, la generació de llocs de treball.

En aquest procés és clau la implicació de tota la ciutadania ja que cada petit gest compta.

Dades de reciclatge de vidre a Cambrils

Segons les últimes dades disponibles de 2017, els ciutadans de Cambrils van reciclar un total de 1.279,14 tones d'envasos de vidre, que representa un 6% de la generació dels residus municipals.

Pel que fa a la taxa de contenerització, la ciutat disposa d'un total de 251 contenidors per la recollida de vidre instal·lats.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, des de 1998. La companyia s'encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclatge, col·laborant amb els ens locals en la recollida selectiva i el transport del vidre, i garantint el seu posterior tractament i comercialització per fabricar nous envasos.

Ecovidrio proporciona un servei públic, universal i gratuït per al ciutadà i posa a disposició de les companyies que envasen els seus productes en vidre un model de gestió eficaç i eficient, tant des de la perspectiva ambiental com econòmica.

En l'actualitat, un total de 2.655 companyies estan adherides a Ecovidrio. Els sectors integrats en l'associació representen més del 3% del PIB espanyol i comercialitzen el 99% dels envasos de vidre.