L'Orquestra de Cambra de la Filharmònica de Colònia obrirà la programació el proper 14 d’octubre. El cicle està organitzat per la Coral Verge del Camí i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Dues orquestres, tres cors i dues formacions musicals més oferiran set concerts dins del cicle de tardor de la Cripta de Cambrils, que començarà el proper dimarts, 14 d’octubre, amb l’actuació de L’Orquestra de Cambra de la Filharmònica de Colònia. Els preus de les entrades s’ha mantingut entre els 5 a 20 euros i dos dels concerts seran gratuïts.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Francesc Garriga, i la directora de la Coral Verge del Camí, Núria Ortoneda, han presentat avui la nova temporada. El regidor ha posat de relleu la potència cultural de Cambrils, que es diferencia d’altres destinacions  per la seva oferta durant tot l’any. “Cambrils és una ciutat viva i una mostra d’aquesta vitalitat són entitats amb una llarga tradició com la Coral”, ha assegurat Garriga.

Per la seva banda, Ortoneda ha explicat que la programació inclou tres concerts del 21è cicle de música vocal organitzat per la Coral. A més, com a novetat d’enguany, també ha anunciat que el tradicional concert de Nadal de la Coral Verge del Camí s’ha traslladat a l’Ermita, perquè la Cripta s’havia quedat petita en edicions anteriors.

Entre les actuacions programades, destaca el duet format per Pep Poblet i Nito Figueras, que oferiran C.O. Versió Original, amb una tria de temes de diferents èpoques i territoris. Un concert de matisos, màgia i connexió amb el públic, amb els saxos soprano-alto-tenor-baríton i el clarinet baix d’en Pep Poblet i el piano de Nito Figueras.

El 25 de d‘octubre, la Coral Verge del Camí presentarà el concert de l’Orquestra Camera Musicae, sota la direcció de Tomàs Grau. Els músics presentaran el nou projecte Falla i la influència de París, que recull diferents obres de Manuel de Falla incloent El Amor Brujo.

Fruit d’un intercanvi de corals, la Coral Verge del Camí ofereix l’1 de novembre el concert de Bremer Kantorie St. Stepahni, un dels principals cors de Bremen i de tota la regió, amb més de 125 anys d’història.

Molt més propers al nostre municipi són els components del Cor de Cambra Scherzo, un cor femení que va ser creat l’any 1989 a Vila-seca, dirigit actualment per Jordi Casas Bayer, que ens oferirà Homenatge a Alejandro Yagüe el 16 de novembre.

El següent concert serà el 13 de desembre i anirà a càrrec de Tànit Bono, una jove promesa de la lírica catalana, guardonada recentment al concurs de cant de Balaguer i al de Sant Cugat. L’acompanyarà el pianista britànic Alan Branch, professor de l’ESMUC i pianista acompanyant habitual al Teatre Liceu. El recital de veu i piano inclourà obres de Guastavino, Montsalvatge, Toldrà  i Guinovart.

I finalment, com és tradició, el 21 de desembre hi haurà el concert de Nadal que la Coral Verge del Camí junt amb els Cor infantil de la Coral Verge del Camí ofereix des de la seva fundació l’any 1968 a tot els cambrilencs, per iniciar les festes nadalenques amb música, tradició i alegria.

L’Associació Coral Verge del Camí, i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils programen dos cicles anuals (el de primavera i el de tardor) des de l’any 2008, quan es va inaugurar la remodelació de la Cripta.