La Sala Àmbits acollirà la mostra “El Priorat pintat amb vi” de Montserrat Adzerias i la Sala Àgora “Parem taula!” dels fotògrafs Pep Escoda i Nani Nolla
- Categoritzat com: Cultura i Festes
- Serveis associats: Cultura
La programació d’activitats de la 6a Biennal d’Art Gastronòmic arrenca aquesta setmana amb la inauguració de les exposicions “El Priorat pintat amb vi” a la Sala Àmbits del Centre Cultural i “Parem taula!” a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils. Les dues mostres formen part d’un programa que s’organitza al voltant d’aquesta convocatòria de premis biennal per donar a conèixer propostes artístiques relacionades amb la gastronomia.
Per començar, aquest dimecres 4 de setembre a les 20 hores s’inaugurarà “El Priorat pintat amb vi” a la Sala Àmbits del Centre Cultural (carrer Sant Plàcid 18-20). Aquesta mostra de Montserrat Adzerias, que es podrà visitar fins l’11 d’octubre, recull obres pictòriques elaborades amb pigments naturals derivats del vi i del solatge dels raïms premsats. D’aquesta manera, a la falda del Montsant, l’artista busca una manera genuïna i enèrgica de reflectir la seva terra.
"Em donaré per satisfeta si alguna d'aquestes pintures us traslladen a algun dels mil i un racons més bells d'aquesta terra i us suggereixen les vostres interpretacions més personals", afirma Montserrat Adzerias, que es dedica al mon del disseny i es declara apassionada per la pintura i l'art.
Per altra banda, la segona exposició s’inaugurarà l’endemà dijous, 5 de setembre, a les 20 hores a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils. “Parem taula!” mostra els treballs fotogràfics de Pep Escoda i Nani Nolla. En aquest cas, l’exposició se centra en el ritual diari de parar taula i seure junts al seu voltant, creant un temps i espai compartit que incideix en la comunicació i en la relació afectiva.
Pep Escoda i Nani Nolla volen parar taula amb els espectadors i espectadores que s’acostin a les seves obres i crear visualment una visita per reflexionar sobre l'acte de menjar com un procés nutritiu, però també com un esdeveniment social condicionat per connotacions culturals.
Pep Escoda treballa com a fotògraf professional des de 1990 i, tot i que es va especialitzar en fotografia d'interiorisme i arquitectura, ha realitzat al llarg de la seva carrera altres especialitats fotogràfiques. Ha guanyat 21 premis Lux en diverses categories, retrat, paisatge, arquitectura, gastronomia i projecte personal.
Ha publicat les seves fotografies en més de 150 llibres, per editorials com Taschen, Daab, Teneues o Harper design New York, New York Times, Forbes Magazine, ICON Magazine, entre altres. L'anuari per excel·lència Belga Foodprint l’ha nomenat per cinc anys consecutius un dels millors fotògrafs del d'Europa en l'especialitat de fotografia gastronòmica
Nani Nolla és aficionada a la fotografia des de sempre. A principis dels anys noranta va cursar estudis de fotografia analògica i altres tècniques a IDEP Escola de Fotografia a Barcelona. Durant anys va fer fotografia de viatges per producció pròpia i des de 2011 és editora i productora del blog de cuina 'La cuina violeta' (www.naninolla.cat) amb temàtica relacionada amb el món gastronòmic, donant valor als productes locals i de temporada.
Ha publicat el llibre de cuina 'Codonys a l'armari' (2018) amb Arola Editors. A més ha realitat fotografies per llibres d'altres autors: 'Las recetas de Glutoniana' (2019) de Mònica Roig, amb receptes aptes per a celíacs, sense gluten i sense lactosa, editat per Universo de Letras i 'La melmelada a la cuina' (2015) de Bet Carbonell i Mireia Jordana, editat per Cossetània Edicions. És membre del col·lectiu PHOTO KM0, on exposa amb els treballs de grup dedicats a la fotografia relacionada amb el Camp de Tarragona.