El taller “Jo refugiat” s’emmarca en l’oferta formativa per les escoles que promou l’Àrea de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Cambrils

  • Categoritzat com: Comunicació

Un centenar d’alumnes de l’Escola Joan Ardèvol s’han posat avui a la pell de les persones refugiades. Les cooperants Amanda Pérez i glòria Balada han impartit aquest matí dues sessions del taller “Jo refugiat, posa’t al meu lloc”, que forma part de l’oferta formativa d’educació per al desenvolupament que l’Àrea de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Cambrils posa a disposició de totes les escoles del municipi.

Coincidint amb les primeres sessions i el dia internacional de la solidaritat, aquest matí la regidora de Cooperació, Ana López; el director de l’escola, Enric Masdeu, i les dues cooperants han presentat aquest taller dirigit a nens i nenes de primària de cicle mitjà i superior.

La regidora i el director de l’escola han destacat la importància de l’educació en valors com l’empatia “en una edat en què els nens i nenes són molt receptius i s’adonen que al món hi ha realitats molt diferents a les de casa seva”. Per la seva banda, les dues cooperants han explicat que la iniciativa va sorgir després de la seva experiència al camp de refugiats de Filippiada (Grècia). “Vam pensar que havíem de seguir treballant per la causa que i que els nens i nenes eren la millor manera de generar una sacsejada social”, han afirmat.

L’objectiu del taller és explicar que significa ser una persona refugiada, què és un camp de refugiats i com funciona, la situació de vulnerabilitat en què es troben aquestes persones i quines condicions de vida tenen actualment.

Les cooperants també donen a conèixer les causes per les quals actualment hi ha milers de persones atrapades a Grècia i que han provocat l’èxode de persones més gran des de la Segona Guerra Mundial. A partir de la seva experiència, poden explicar com era la vida d’aquestes persones abans de ser refugiades i desmentir mites com pensar que totes les persones que viuen en un camp de refugiats provenen d’entorns de pobresa.

L’oferta formativa en l’àmbit de la cooperació d’enguany es complementa amb els tallers Descobrim el món a 4 potes i l’Auca de la Granota Amazònica.