També pujaran a l’escenari Miguel Poveda, Sweet California, el guitarrista d’Earth, Wind & Fire i un tribut a Mecano. Ens els propers dies s’anunciaran tres artistes internacionals que encara no han presentat les seves gires.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Jorge Drexler, Enrique Bunbury, Pastora Soler, Miguel Poveda i La Pegatina són alguns dels artistes confirmats de la 44a edició del Festival Internacioal de Música de Cambrils, que enguany oferirà una programació de 12 concerts de diferents estils al Parc del Pinaret del 26 de juliol al 12 d’agost.

El cartell musical s’ha anunciat avui després de la signatura del conveni entre l’Ajuntament de Cambrils i la productora Concert Studio per a la producció, realització i organització de les tres properes edicions del festival. La roda de premsa ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Cultura, Lluís Abella, i el director de Concert Studio, Martín Pérez.

L’alcaldessa de Cambrils ha destacat la llarga trajectòria del festival, que s’ha convertit en un referent del panorama musical, i ha explicat que el nou conveni per tres anys permetrà a l’empresa adjudicatària treballar amb més planificació en la contractació de grups i en la recerca de patrocinadors.

Una de les novetats d’enguany és la instal·lació d’un segon escenari, l’escenari village, per on passaran artistes catalans emergents abans de cada concert. També hi haurà canvis en la distribució dels espais. Entre altres, l’escenari principal es girarà i s’orientarà cap a la pineda, per minimitzar les molèsties als veïns.

En els propers dies s’anunciaran tres artistes internacionals que encara no han presentat les seves gires. Les entrades es poden adquirir des d’avui mateix al web del festival.

El cartell musical

La cantant sevillana Pastora Soler serà la primera de pujar a l’escenari del festival. El 26 de juliol serà a Cambrils per presentar el seu nou treball “La Calma”, que dóna un protagonisme especial a la balada sense oblidar cap dels estils que l’han acompanyat al llarg de la seva carrera artística.

L’endemà divendres, 27 de juliol, el Parc del Pinaret acollirà l’espectacle “Al MacKay’s Earth, Wind & Fire Experience” El grup construït al voltant del llegendari guitarrista, Al Mc Kay, reencarna l’esperit de la banda original, interpretant poderosament els èxits que va fer sonar el supergrup a finals de 70 i principis dels 80.

El dissabte 28 de juliol serà el torn d’un dels rapers més importants del panorama estatal. El saragossà Kase.O, que va conquerir tota una generació de fans amb Violadores del Verso, omplirà de música i missatges la tercera nit del festival.

El 29 de juliol el festival viatjarà en el temps fins a finals dels 80 i principis dels 90 amb “Hija de la luna”, un homenatge a Mecano 25 anys després de la seva última gira Aidalai Tour. El projecte encapçalat per l’actriu i cantant Robin Torres va néixer el març del 2016 i en tan sols uns mesos s’ha consolidat a nivell mundial com el millor tribut al grup més important del pop espanyol.

Un altre dels noms destacats del cartell musical és Jorge Drexler, que farà parada a Cambrils el 2 d’agost amb la seva gira Salvavidas de Hielo, una combinació de nous ritmes, melodies acompanyades de guitarra i lletres de gran profunditat poètica.

També té cita concertada amb Cambrils la gira Enlorquecido Tour de Miguel Poveda, un dels artistes actuals més representatius del flamenc. El cantaor, amb una carrera musical de més de 25 anys, s’ha submergit en l’obra del poeta granadí Federico García Lorca en aquest últim treball, que convertirà el Parc del Pinaret en una autèntica festa de sentiments i emocions.

El 9 d’agost el festival canviarà de registre i s’omplirà de colors amb la banda juvenil Sweet California. Sonia, Alba i Tamy encaren la recta final de la gira Ladies Tour després d’haver penjat el cartell de sold out en diverses ocasions i de nombrosos premis i nominacions.

La Pegatina arribarà el 10 d’agost amb el seu últim treball “Ahora o nunca”, una energia desbordant i un repertori que va de la rumba al merengue passant per l’ska. De que es va fundar, aquesta formació de Montcada i Reixach ha publicat sis àlbums i ha ofert més de mil concerts en 24 països.

Finalment, Enrique Bunbury serà l’encarregat de tancar la 44a edició festival el 12 d’agost amb el seu últim treball “Expectativas” i altres cançons de la seva llarga trajectòria en solitari.