L’esdeveniment cultural i festiu, que se celebrarà el 24 d’agost, inclourà concerts, espectacles, tallers i exposicions. La jornada compta amb el suport del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

L’equip de Truc de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar de Cambrils ha organitzat el Festival Pròleg, que tindrà lloc al Parc del Pinaret de Cambrils el dissabte 25 d’agost. Els joves Laura Serrano i Pau Senserrich han presentat avui en roda de premsa aquesta jornada cultural i festiva, acompanyats de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, i un dels seus monitors, Oriol Teixell.

El festival neix com a projecte comunitari d’equip de Truc en el seu darrer any com a infants de l’escoltisme, abans de poder ser monitors. Seguint el mètode pedagògic escolta, aquest grup format per dotze joves d’entre 17 i 18 anys, acompanyats dels seus dos monitors, van escollir organitzar una jornada cultural i s’han passat cinc mesos treballant per fer-la realitat. Ells mateixos han buscat el finançament a través d’un verkami que s’acaba avui i de la col·laboració de diferents patrocinadors.

L’alcaldessa i la regidora de Joventut han posat en valor que el projecte hagi nascut de les inquietuds del jovent de Cambrils i han felicitat l’agrupament i el grup organitzador per haver pensat, organitzat i executat un festival d’aquesta envergadura, que dóna sentit a les polítiques de joventut que s’impulsen des de l’Ajuntament.

Com expliquen els mateixos organitzadors, l’objectiu del festival és crear un nou punt de trobada entre diferents agents del món cultural de la localitat, que faciliti l’exposició i difusió dels treballs d’artistes i emprenedors locals, escurci la distància entre creadors i públic, visibilitzi la tasca de les entitats i, al mateix temps, es converteixi en un nou espai d’oci participatiu per a les famílies i el jovent de Cambrils.

El festival començarà el 24 d’agost a les 17:15 hores amb la batucada Les Lloques que anirà de la plaça de la Vila fins al Parc del Pinaret. Durant la tarda familiar hi haurà tallers d’estereotips i reciclatge a càrrec d’altres branques de l’Agrupament, dues sessions de contes interactius amb Belén Ortiz, espectacles del Mag Dani i de l’Invisible Titelles, un concert acústic i estands d’exposició de set creadores cambrilenques de diferents disciplines artístiques.

A partir de les 21:30 hores començaran els concerts de nit a càrrec de tres grups de Cambrils i un grup convidat: Lobster, Vivèrrids, La Clandestina i Atupa. La festa acabarà amb una sessió del cambrilenc PD Peixampler. A més, durant tota la jornada hi haurà servei de barra i una zona de foodtrucks.

D’altra banda, el dia 21 de setembre s’ha organitzat una segona jornada a l’Ateneu Juvenil adreçada a entitats culturals i festives amb l’objectiu de decorar espais urbans i visibilitzar la tasca de les associacions participants.