Cambrils es prepara per una Marató de donació de sang amb l’objectiu de superar l’èxit de participació de l’anterior. Quatre escoles i la Biblioteca del municipi acolliran per primer cop el projecte “Escola d’herois”. L’etiqueta #CambrilsJoDono difondrà l’esdeveniment a les xarxes socials

  • Categoritzat com: Comunicació Igualtat Salut pública

El pròxim dimecres 29 d’abril se celebra la Marató de donació de sang de Cambrils, al Pavelló Municipal d’Esports, de 9 a 21 hores. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament de Cambrils i l’Associació de Donants del Baix Camp.

La ciutat acull enguany la 6a Marató de donació de sang. L’objectiu és assolir un nou rècord de donants. En l’anterior Marató es va aconseguir una gran participació amb 551 participants.

Com a primera novetat d’enguany, 4 escoles del municipi acolliran el projecte d’aprenentatge i Servei del Banc de Sang i Teixits, Escola d’herois. Aquest és un projecte recent del Banc de Sang i Teixits, adreçat als centres educatius del municipi que acullen una Marató de donació de sang. Neix de la mà dels Superherois de la donació de sang, el Fredi i la Neli, dos nens que tenen moltes ganes d’ajudar a les persones, i saben que quan siguin grans ho podran fer donant sang.

L’objectiu d’aquest treball a les aules de les diferents escoles és conscienciar la mainada de la importància de la donació de sang, per tal que esdevinguin futurs donants, i també perquè puguin influir en el seu entorn.

En aquesta edició i per primera vegada podrem gaudir d’aquests dos personatges, en un bonic conta contes anomenat La història dels Superherois de la sang que podrem escoltar-lo a la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils, que acollirà una sessió de conta contes demà dimecres 22 d’abril, a les 18:00h, a càrrec de Montse Parra.

Amb motiu de la pròxima Diada de Sant Jordi que es celebra el proper 23 d’abril, s’han creat uns punts de llibre personalitzats amb els superherois de la sang. Una iniciativa de difusió de la Marató que tindrà lloc el pròxim 29 d’abril al Pavelló Municipal d’Esports.

La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva.

Al llarg d’aquests dies, estem mantenint contactes amb entitats, col·lectius, etc., per tal de crear una jornada dinàmica i participativa. Distingim en aquesta especial edició un grup de joves emprenedors guardonats pel Departament de Joventut que col·laboren fent la màxima difusió, i anunciant i promovent la Marató, a través de les xarxes socials. Així mateix com el teixit associatiu i empresarial del municipi i rodalies. A més a més, aquest any a través de l’etiqueta #CambrilsJoDono es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat cambrilenca present a Twitter i Facebook.

La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.

Programa d’activitats

9:00h Inici de la marató

Durant el matí:

Servei d’esmorzar. Llesques, entrepans, bolleria, sucs i coctails sense alcohol. (Per gentilesa l’Institut Escola d'Hoteleria i Turisme)

11:30h Acte d'autoritats (amb la presència d'autoritats de la zona)

Visita a la Marató de les escoles implicades en el projecte D’APS Escola d’Herois.

 

Durant la tarda:

Espai infantil (Creu Roja Cambrils)

18:00h Xocolatada. (A càrrec de l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp i forns de pa i pastisseries de Cambrils)

18:30-19:00h Actuació de Gospel (a càrrec del cor de Gospel)

19:00-19:30h Grups de cambra de vent Quartet de Saxos i de clarinets (alumnes de l’Escola Municipal de Música de Cambrils de Vent)

20:00h Actuació dels Xiquets de Cambrils

Serveis

-          12 hores ininterrompudes

-          Ampli desplegament de mitjans

-          Espai atractiu i condicionat (espai agradable)

-          Refrigeri atractiu gratuït i fruita fresca (Casa Ametller)

-          Marcador electrònic (temps i núm. de donants)

-          Música ambient

Donar sang, un hàbit cívic

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:

- Tenir més de 18 anys

- Pesar 50 quilos o més

- En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.