El Consell Escolar Municipal de Cambrils va escoltar la presentació de diversos projectes educatius en la segona reunió del curs, que va tenir lloc el 5 de juny a la sala polivalent de l’Ateneu Juvenil-Centre de Formació l’Estudi. El consell va comptar amb la presència de representants dels centres educatius, associacions de mares i pares i de tècnics i polítics municipals.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

El Departament de Benestar va explicar els tallers per trencar estereotips de gènere

Ensenyament i Ocupació va anunciar les subvencions per les activitats extraescolars i els nous ajuts als alumnes de les llars d’infants municipals

La Biblioteca va donar a conèixer les noves activitats de forment de la lectura

També es van consensuar els dies de lliure disposició

El Consell Escolar Municipal de Cambrils va escoltar la presentació de diversos projectes educatius en la segona reunió del curs, que va tenir lloc el 5 de juny a la sala polivalent de l’Ateneu Juvenil-Centre de Formació l’Estudi. El consell va comptar amb la presència de representants dels centres educatius, associacions de mares i pares i de tècnics i polítics municipals.

El Departament de Benestar Social, Polítiques d’Igualtat i Salut va presentar els tallers per a trencar estereotips de gènere i identificar la violència masclista, adreçats tant a nens i nenes com a docents. També van fer esment del programa SHE d’hàbits de vida i alimentació saludables.

L’Oficina del Pla d’Inclusió Social va presentar el programa Fifty-Fifty de la fundació SHE del doctor Valentí Fuster, que té per objectiu reduir les malalties cardiovasculars. Va fer una crida a que 150 voluntaris participin en un programa de seguiment de la seva salut i hàbits. Els interessats es poden informar a l’Ajuntament, i la inscripció serà del 15 de juny al 15 de juliol.

La Biblioteca va presentar activitats noves de foment de la lectura adreçades al 1r cicle de Primària, que consisteix en jocs amb lectures per incentivar l’adquisició de l’hàbit lector en edats primerenques. A partir de setembre oferiran el servei de bibliocoaching, amb un professional que ajudarà als lectors a assolir els seus objectius sempre vinculats a la lectura i als serveis que ofereix la Biblioteca.

El Departament de Cultura va presentar el FICMA 365 Cinema i Medi Ambient, una proposta pedagògica orientada a ESO i BAT que consisteix en xerrades i projeccions sobre el medi ambient, dins del marc de l’any internacional de la cooperació en l’esfera de l’aigua.

El director esportiu del Club Nàutic Cambrils, Pep Subirats, va presentar el projecte educatiu de vela escolar, que té per objectiu impartir tallers tant a les escoles com al club, adreçats a nens i nenes de primària, per a que aquests facin un tastet de la navegació i coneguin la geografia i la història de Cambrils i el seu espai marítim i de costa.

A més, la representant del Club Arquers Cambrils, Marisa Carrillo, va presentar el projecte de col·laboració amb les escoles, tot aprofitant la galeria de tir amb arc recentment construïda. Cal destacar que el Club Arquers Cambrils ha estat elegit per la Generalitat com a únic centre de tecnificació de tot Catalunya.

Així mateix, la regidora d’Ensenyament i Ocupació va anomenar la preparació de subvencions per a alumnes amb menys recursos per participar en activitats extraescolars de les AMPA, nous ajuts als alumnes de les llars d’infants municipals, la convocatòria dels premis d’excel·lència per als alumnes de Cambrils del curs 2012-13, i els nous cursos i tallers de l’Escola Municipal de Música de Cambrils.

Entre els punts de l’ordre del dia, també es van consensuar els dies de lliure disposició del curs vinent, que seran el 4 de novembre de 2013, el 3 de març de 2014 i el 2 de maig de 2014.