El Departament de Cultura de l’Ajuntament ha organitzat una vintena de propostes culturals al voltant de Sant Jordi. El programa literari inclou 11 presentacions de llibres, a més de recitals musicals, lectures de poemes, xerrades, contacontes, tallers i espectacles. El 23 d’abril hi haurà el tradicional mercat de Sant Jordi al port, la ballada de sardanes i un espectacle de carrer al passeig marítim. L’escriptor Jordi Ledesma impartirà un curs de narrativa de 8 sessions per aprendre o millorar la tècnica d’escriptura.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El programa literari Dies de Llibres de Cambrils, que se celebrarà del 3 al 24 d’abril, inclou enguany 11 presentacions de llibres, un recital poeticomusical, una lectura de poemes, una hora del conte, una obra de teatre, una xerrada sobre balls parlats i cultura popular, el tradicional mercat de Sant Jordi i la ballada de sardanes, un espectacle de carrer i dos cursos de narrativa.

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i el regidor de Cultura i Educació, Jordi Barberà, han presentat avui una nova edició d’aquest programa literari organitzat al voltant de Sant Jordi. A la roda de premsa també hi ha assistit l'escriptora Anna Amigó, que el 10 d’abril presentarà el llibre "Em dic Arpa", i l'escriptor Jordi Ledesma, que oferirà dos cursos de narrativa al Centre Cultural.  

Dies de Llibres és una programa organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament que va néixer el 2003 per donar suport a l’edició de llibres, principalment en català, i al mateix temps fomentar la lectura entre tots els públics.

Presentacions de llibres

Les 11 presentacions de llibres programades enguany cobreixen estils literaris i temàtiques molt diverses, com la novel·la, la història, la intriga, la poesia, la natura, les tècniques per fomentar la lectura o fins i tot la visió multimèdia, i inclouen publicacions dirigides a diferents edats en català, castellà i portuguès.

Les primeres novetats editorials que es presentaran seran els llibres Visió Multimèdia del director de documentals Carles Prats de l’editorial Pratsworks i  Palabras Ojos del periodista cultural i cineasta Juan Bufill de l’editorial Vaso Roto; LAS NIEVES DEL TIEMPO. Sentencias de un amor vivo contra un decreto de Roberto González Klawitter de l’editorial Mascaron de Proa; Vides Paral·leles de Rosa Pàmies Ollé d’Estudio Ediciones; Em dic Arpa d’Anna Amigó Vilalta i Laura Magrinyà Panadés de l’editorial Musca, i Escric el teu nom de Lluís Aragonés i Joana-Alba Cercós d’Arola Editors.

El programa també inclou la presentació de Aventura no deseada 2: “La Daga” d’Ana Maria Franquet Monllau d’Ediciones Atlantis; Rodari 2.0 Tècniques creatives per fomentar l’escriptura a casa i a l’aula de Jordi Folck de PAM (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), i L’Odissea d’Homer de Meritxell Blay, autora i Genie Espinosa, il·lustradora, d’editorial Inuk. La presentació anirà a càrrec de l’autora i de Nelly Queral, filòloga,

Les tres últimes presentacions programades són Guia de papallones per nois i noies de Marius Domingo de Pedro i Coia Dols de Campanera de Cossetània Edicions; El dia de l’Escórpora, de Miquel Bonet de l’editorial Segona Perifèria, i Morir dos veces d’Alejandro Seral de l’editorial Caligrama.

Altres activitats programades

A banda de les presentacions de llibres, el programa Dies de Llibres ofereix un ampli ventall d’activitats relacionades amb la literatura i la cultura en general pensades per totes les edats. La primera cita, el 9 d’abril, serà un recital poeticomusical a càrrec de Jaume Clatayud i Vicente Monera dedicat a Joan Salvat-Papasseit en la commemoració del centenari de la seva mort. Seguint amb la poesia, el 18 d’abril Perla Tuset Ramon García Mateos farà una lectura de poemes en castellà i portuguès acompanyats de la guitarra d’Eduardo Sánchez.

Pels més petits, el 19 d’abril hi haurà L’hora del conte amb taller de Loli Bertran a la Biblioteca, i el 21 d’abril la companyia Teatre Nu presentarà l’obra “Contes Meravellosos” al Teatre del Casal.

Com cada any, el 23 d’abril durant tot el dia hi haurà el tradicional mercat de llibres i roses de Sant Jordi, amb la taula d’autors i autores que signaran les seves obres, i la ballada de sardanes de l’Associació Amics de la Sardana de Cambrils i la Cobla Maricel. A la tarda, la companyia Campi qui pugui oferirà l’espectacle de carrer PIGS al passeig marítim.

Per acabar, l’endemà dimecres 24 d’abril el Centre Cultural acollirà una xerrada sobre balls parlats i cultura popular, organitzada per Vileros i Mariners, a càrrec del filòleg i professor de la URV Pere Navarro. A més, també s’han programat dos cursos de narrativa de 8 sessions (inicial i avançat) impartits per l’escriptor Jordi Ledesma.