Un dispositiu conjunt de Mossos d’Esquadra i Policia Local de Cambrils es va saldar amb cinc detinguts, 2 investigats i la intervenció de 450g d’haixix

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Baix Camp, conjuntament amb agents de la Policia Local de Cambrils, van detenir ahir quatre homes de 54, 47, 42, 39 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Cambrils, i una dona de 45 anys, de nacionalitat colombiana i veïna també de Cambrils com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i pertinença a organització criminal. A més, es va investigar dos homes de 48 i 43 anys, de nacionalitats italiana i xinesa, veïns de Cambrils per un delicte contra la salut pública.

Les detencions d’ahir són el resultat d’un dispositiu que es va iniciar el passat mes de febrer després de detectar diversos punts de venda de drogues a la zona dels voltants de l’estació de tren de Cambrils. Així, a partir de la informació recollida es van començar a fer vigilàncies a la zona i es van poder confirmar gairebé 60 vendes de droga en poc més d’un mes.

Els investigadors van poder determinar l’existència d’una xarxa de distribució de substàncies estupefaents en mans d’un grup organitzat. En aquest sentit, es va comprovar que els membres del grup desarticulat s’havien especialitzat i cadascú tenia un rol determinat dins de l’organització especialitzada en el tràfic de drogues. Cal destacar que entre els cinc detinguts hi ha el cap del grup criminal.

En el dispositiu conjunt de Mossos i Policia Local que va durar tot el dia d’ahir van participar agents d’investigació, de seguretat ciutadana, de la Unitat canina i l’Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos d’Esquadra i 4 dotacions de la Policia Local de Cambrils.

Durant el dispositiu es van fer dues entrades judicials en els domicilis dels que es considera que eren els responsables del grup. En aquestes entrades, els mossos i policies locals van localitzar 450 grams d’haixix, dues dosis d’èxtasi, diners en efectiu, documentació del grup on reflectien les vendes de droga i quatre bàscules i elements utilitzats per tallar les substàncies.

Els cinc detinguts passaran en les properes hores a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Reus.Inspeccions administratives en establiments comercialsAhir també es van portar a terme tres inspeccions en establiments comercials situats a Cambrils per la seva presumpta relació amb el tràfic de drogues. Mossos i Policia Local van identificar 20 persones i van clausurar dos dels tres establiments per permetre la venda de droga a l’interior.