Està organitzat per l’Antena del Coneixement Campus Extens de la URV i l’Ajuntament de Cambrils dins de la Setmana de la Ciència

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’Antena del Coneixement Campus Extens de la URV a Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils, amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, organitzen els dies 27 de novembre, 4 i 11 de desembre, els Tallers d'Innovació i Emprenedoria 2013 dins la Setmana de la Ciència. Encara queden places per inscriure's en aquest taller de tres sessions dirigides per professors de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV a Reus. Per participar-hi cal enviar un correu electrònic a museu@cambrils.org i és de caràcter gratuït. S’iniciarà el curs al Centre Cultural el dia 27 de novembre a les 17h. La resta de sessions començaran a les 16h configurant el següent programa:

- Primera sessió. Dimecres 27 de novembre de 17h a 21h:

Creació d’empreses i creixement: La primera tarda es dedica a analitzar les possibilitats de generar activitat empresarial a partir de la realitat del municipi. Els assistents podran descobrir les seves capacitats personals per emprendre un projecte i descobriran les possibles oportunitats de negoci que es puguin generar. S’analitzaran els avantatges i inconvenients que implicarà la creació d’un projecte personal i el procés a seguir per elaborar el seu pla d’empresa.

Competències de l’emprenedor: Aspectes rellevants del caràcter emprenedor Característiques personals Motivacions per a emprendre un projecte propi Test d’autoavaluació de la capacitat emprenedora Mites i errors dels emprenedors La creació de l’empresa Consideracions a tenir en compte per a crear una empresa La idea del negoci El model de negoci El procés de creació de l’empresa La formalització de l’empresa L’esquema del pla d’empresa.

Docència: Doctor Pere Segarra, professor del departament de Gestió d’Empreses de la URV i director de la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses.

- Segons sessió. Dimecres 4 de desembre de 16h a 20h:

Innovació i entorn de l’empresa: Es presenten els principals conceptes relacionats amb la innovació i la recerca definits pel Manual d’Oslo i el Manual de Frascati. També s’aborda la importància de l’entorn, territorial, tecnològic i institucional, per a la reducció de les barreres que troben les empreses
quan decideixen dur a terme activitats d’I+D i projectes innovadors.

Què és la innovació? Tipologia d’innovacions Les fonts d’innovació. Les barreres a la innovació. La recerca i la innovació com a factors clau de competitivitat. El paper de la innovació sobre el benestar social.

La importància dels factors territorials i tecnològics: L’entorn territorial de l’empresa. Els clústers locals. El Sistema d’innovació de Catalunya. Agents que participen. La innovació a l’empresa catalana.

Docència: Doctor Agustí Segarra, catedràtic del departament d’Economia de la URV i director de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial.

- Tercera sessió. Dimecres 4 de desembre de 16h a 20h:

Plans d’empresa i projectes d’ innovació: El mòdul final del curs adopta un enfocament més pràctic on l’alumne durà a terme un pla d’empresa introductòria i un projecte d’innovació seguint els criteris d’ACC10. Els alumnes faran treball en equip i desplegaran una dinàmica d’aprenentatge i d’interacció amb altres membres del grup.

Plans d’empresa: El desenvolupament del pla d’empresa. La posada en valor de la idea de negoci Prospecció del mercat i previsió de vendes El pla de comercialització. El pla d’operacions. El pla econòmico-financer. La gestió dels recursos necessaris.

Docència: Doctor Pere Segarra, Professor del Departament de Gestió d’Empreses de la
URV i director de la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses.

Projecte d’I+D i d’innovació: Què es un projecte d’innovació? Etapes d’un projecte d’innovació. Suport a la innovació: subvencions i préstecs. Elaboració d’un projecte d’innovació. A càrrec de la doctor Mercedes Teruel, professora del departament d’Economia de la URV.