L’artista explora aquest objecte quotidià més enllà de la seva funció, transformat en marc, llenç o instal·lació

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’artista Cristina Salvans inaugurarà avui dijous, 17 d’octubre, a les 20 hores, l’exposició de ceràmica “Va de plats” a l’Espai El Pati del Centre Cultural (carrer Sant Plàcid, 18-20). La mostra es podrà visitar fins el 15 de novembre de dilluns a divendres de 10 a 22 hores.

L’exposició és un recorregut per la ceràmica contemporània a través d'un utensili tan bàsic i quotidià com un simple plat. L’artista explora l’objecte més enllà de la seva funció, transformat en marc, llenç, instal·lació, i el transforma en una peça d’art, un objecte decoratiu recompost mitjançant la tècnica japonesa del Kintsugi o  una obra conceptual.

Cristina Salvans Moreso va néixer a Tarragona l’any 1965 i actualment resideix a Cambrils. Va estudiar il·lustració a l’Escola d’Art de Tarragona, va entrar al món del volum de la mà del mestre ceramista Joaquín Martin Cortes i posteriorment va seguir a Fang i Mar a Cambrils, compartint monogràfics i tallers amb Chisato Kuroki, Yukkiko Murata, Maria Bofill i Margit Denz.

Ha participat en diverses exposicions tant col·lectives com individuals i concursos d’art i ceràmica. Va rebre el premi del públic 36 CiCA del concurs internacional de ceràmica de L’Alcora amb l’obra “Maternidad” i l’accèssit de la segona Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils amb l’obra “Lujuria”. També va ser seleccionada pel 52è premi Reina Sofia de pintura i escultura amb l’obra “Las tres Gracias”.