Consulta aquí les mesures que s'han pres a Cambrils amb motiu del coronavirus

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Seguretat ciutadana Policia Local Salut pública
  • Serveis associats: Policia

- ATENCIÓ TELEFÒNICA I TELEMÀTICA: Es decreten serveis mínims de teletreball i només s'ofereix atenció telefònica i telemàtica (no presencial) per qüestions urgents. Els canals són la seu electrònica https://seu.cambrils.cat i els telèfons 010 o 977794579 (amb horari ampliat de 8 a 18 hores).

- TELETREBALL: S'implementen eines tecnològiques com l’escriptori virtual, l’accés al correu corporatiu i altres sistemes col·laboratius a través d’Internet per tal que més de 400 treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Cambrils puguin teletreballar remotament des de casa seva.

- TANCAMENT D'EDIFICIS: Es tanquen tots els edificis municipals, excepte la comissaria de la Policia Local i el dipòsit de vehicles d'Aparcam.

- PARCS: Es tanquen tots els parcs infantils ( tobogans i àrees de jocs ) i de salut.

- MERCAT AMBULANT: Se suspèn el mercadet ambulant dels dimecres.

- ACTIVITATS I ESDEVENIMENTS: Se suspenen totes les activitats programades fins que acabi el confinament.

- VIA PÚBLICA: Se suspenen totes les llicències d'ocupació de via pública fins que no s'acordi el contrari.

- NETEJA: S'intensifica la neteja i desinfecció dels llocs de concurrència pública com el Mercat municipal, els autobusos d'Aparcam o els accessos a l'Hospital Lleuger i la comissaria.

- MESURES SOCIALS

- Serveis Socials bàsics: El Departament de Benestar de l'Ajuntament estableix nous protocols per continuar prestant els serveis bàsics d’atenció i menjar a domicili, teleassistència i xarxa de distribució d’aliments. S’adopten mesures proactives per donar suport i acompanyar a la població amb més necessitats durant aquests dies de confinament. Més informació aquí.

- Servei d'Informació i Atencióa les dones (SIAD): Es pot contactar amb el servei mitjançant el telèfon 010 i el correu siad@cambrils.org. El telèfon 900 900 120 per atenció a dones en situació de violència masclista funciona les 24 hores, és gratüit i confidencial i  també atén a través de l’adreça de correu 900900120@gencat.cat.

- Servei d’Atenció Integral a les persones LGTBI (SAI). El servei d'atenció integral continua prestant atenció via telefónica. Les persones que ho requereixin poden contactar a través del 010 o el correu electrònic sai@cambrils.org.

- Recollida d'aliments: Es disposa que la recollida d’aliments únicament la faci la Creu Roja en tot el terme municipal de Cambrils. Les persones que ja tenien una data fixada per anar a recollir aliments a Càritas han d'anar al lloc habitual (Càritas Vila o Càritas Platja). Les persones que Benestar Social derivi a partir d'ara s'hauran d'adreçar a Creu Roja.

- Pla de Ciutadania, Diversitat i Cohesió: Es fa el seguiment dels expedients iniciats del servei d’acollida i adequant els materials didàctics del curs de coneixement de l’entorn; s’atenen les cites concertades del servei d’assessorament jurídic en matèria d’estrangeria, i continua el contacte amb les diferents entitats religioses i associacions de persones migrades presents al territori.

- Gent Gran: El Casal fa inscripció automàtica de les persones inscrites en les activitats programades per el tercer trimestre. Durant el confinament l’entitat Amics de la Gent Gran, amb qui l’Ajuntament de Cambrils té un conveni de col·laboració, intensifica l’acompanyament de les persones grans que viuen soles.

- Targetes menjador: L’Ajuntament de Cambrils distribueix a domicili les 813 targetes dels infants del municipi amb la beca menjador de la Generalitat.

- Oficina Local d'Habitatge i Oficina Tècnica d'Inclusió: Segueixen oferint atenció telefònica a través del número 977129001 (ext 1) per fer el seguiment de les possibles incidències dels habitatges del Programa 60/40 de lloguer social.

- Xarxa d'ajuda mútua: El comitè de coordinació municipal de l’Ajuntament de Cambrils coordina una xarxa d’ajuda mútua per canalitzar les ofertes de voluntariat rebudes i donar suport a persones amb necessitats bàsiques durant el confinament. Les persones que puguin i vulguin oferir-se com a voluntàries poden enviar un correu electrònic a participacio@cambrils.org o trucar al telèfon 010 / 977 79 45 79 indicant nom i cognom, dni, edat, barri de residència, si pertanyen a alguna entitat i la disponibilitat.

- JOVENTUT: Es  posa en marxa el servei d’acompanyament emocional online per a joves "Joventut t'acompanya, si vols". Les inscripcions es poden fer a través del web www.joventutcambrils.cat. També se segueixen oferint en versió online les sessions dels programes Endolla’t i Acakadèmia als grups de joves que ja estaven realitzant aquesta formació emocional de manera presencial abans del confinament.

- MESURES ECONÒMIQUES:

- S'ajornen un període mínim de tres mesos d'Impost de Béns Immobles, l'Impost de vehicles de tracció mecànica, la Taxa de recollida d’escombraries i la Taxa de gual

- Terrasses. Els titulars de llicències d’ocupació de via pública no hauran de pagar aquesta taxa mentre duri la situació d’emergència.7

- Taxa de recollida de la brossa comercial. Els establiments que tinguin l’activitat tancada per imperatiu legal que no hauran de pagar la taxa de recollida de brossa comercial.7

- Mercat ambulant. Els paradistes que han vist suspesa la seva activitat no hauran de pagar la taxa fins que es pugui reemprendre.

- Avançament del pagament de factures d’autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible. Des de l'inici del confinament i fins el 27 de març l'Ajuntament ja ha executat el pagament de factures per un import total de 2.196.153,35 euros.

- Indemnització econòmica a les empreses amb contractes suspesos per raons de força major que presten serveis ordinaris i no essencials per a l’administració com la neteja d’escoles, el manteniment de parcs i jardins o la senyalització de la via pública.

- Escoles bressol municipals. Les famílies queden exemptes de pagar la quota de les escoles bressol municipals mentre estiguin tancades.

- Escola Municipal de Música. Es retornarà a les famílies l’import proporcional de l’Escola Municipal de Música del temps que el servei estigui tancat.

- Altres serveis aturats. Devolució dels imports pagats per persones usuàries de serveis no prestats per part de l’Ajuntament, com ara Esports, Cultura, Educació o Benestar Social.

- POLICIA LOCAL: La Policia Local posa en marxa un servei especial de vigilància per garantir que persones i establiments compleixin les restriccions. Es reforça l'atenció telefònica dels números 092 i 977 79 45 66 (que funcionen les 24 hores).

- ZONES BLAVES I TARONGES: Les zones blaves blaves i taronges de Cambrils són gratuïtes (des del dia 14 al migdia i fins a nou avís) per fomentar el confinament de la ciutadania. Es pot aparcar a la zona blava del mercat ambulant del dimecres, mentre continuï la suspensió de l'activitat.

- TRANSPORT PÚBLIC: El servei d’autobús urbà es redueix aproximadament en un 60% a partir del dijous dia 19. Es redueixen el nombre de viatges de la L1 Llevant i la L2 Ponent i queda fora de servei la L3 Estació. Els nous horaris es poden consultar a les principals parades, al web de l’Ajuntament i APARCAM i a les xarxes socials. Es recomana evitar viatjar amb transport col·lectiu a les persones de risc.

- OBRES: Es prorroguen els terminis d'execució de les obres i s'aturen totes les obres públiques com a mesura preventiva. Les obres de promoció privada només poden continuar si garanteixen les mesures marcades per les autoritats sanitàries en matèria de prevenció i protecció contra el coronavirus. En cas que no es garanteixin aquests drets als treballadors, l’Ajuntament es veurà obligat a suspendre la llicència d’obres fins que finalitzi l’Estat d’Alarma declarat, com estableix aquest Ban d'Alcaldia.

- TERMINIS: S'interrompen tots els terminis de tot tipus de procediment administratiu que es gestioni i tramiti des de l'Ajuntament de Cambrils (tributs, llicències d'obres, exposicions públiques, terminis per presentar recursos, terminis per presentar documents a l'administració, terminis per contestar requeriments que s'han fet des de l'Ajuntament a l'interessat/da, etc). S'ajorna el termini per sol·licitar els ajuts per despeses bàsiques per a persones majors de 65 anys.

- SECOMSA: La recollida de residus és un servei obligatori i essencial. Per això Secomsa demana ajuda per cuidar i protegir les persones que el fan possible. 
- A les àrees de contenidors, diposita únicament la fracció orgànica, envasos lleugers, envasos de vidre, paper/cartró i resta.
- No deixis residus fora dels contenidors perquè les persones que fan la recollida no hagin d'entrar en contacte directe amb els residus
- Guarda a casa qualsevol altre residu (mobles, etc) fins que s'aixequin les restriccions de circulació per portar-los a la deixalleria.

COMAIGUA: L'empresa implanta mesures per protegir la seguretat sanitària del seu personal i  assegurar el funcionament de les instal·lacions. Se suspèn l'atenció presencial i es posen a disposició canals telemàtics per fer les gestions. S’allarga el període de pagament voluntari de 30 a 45 dies per a totes les factures emeses en actual període de pagament voluntari i per les noves emissions de factures durant aquest període.

MANIFEST ENS LOCALS: L’Ajuntament de Cambrils s’adheix al manifest conjunt que ha elaborat l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles per ferr front al coronavirus.

Seguiu les recomanacions i consulteu tota la informació del coronavirus a http://salutpublica.gencat.cat

PROPOSTES D'ACTIVITATS CULTURALS DURANT EL CONFINAMENT

- MUSEU D'HISTÒRIA i ARXIU: El museu se suma a la campanya #museusacasa amb un nou apartat web que agrupa tots els recursos en línia. Com a novetat, es publica un recorregut virtual inèdit pel Molí de les Tres Eres i la versió digital de l’exposició fotogràfica "Remendadores" de Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer. El Museu d’Història de Cambrils i una quinzena de museus catalans llancen el nou concurs #MuseumQuizACasa www.museumquizacasa.org.

- BIBLIOTECA: Engega la iniciativa «Els directes de la biblioteca» a través del perfil d’Instagram @bibliocambrils per acostar aquest equipament al públic i fomentar la lectura.

- ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA: El centre educatiu segueix actiu i acompanya a l’alumnat i les seves famílies durant el confinament oferint diverses iniciatives des del bloc www.escolamusicacambrils.com per mantenir el contacte i proposar activitats que es poden dur a terme des de casa. El professorat d’instrument fa el seguiment de l’aprenentatge dels seus alumnes mitjançant diverses plataformes. Es fa una crida a l’alumnat a interpretar l’Himne de l’Alegria de Beethoven des dels balcons cada dia a les 12 hores.