Aquest mes de desembre tindrà lloc l’entrega de premis del 3r concurs de punts de llibre organitzat per l’Associació de Veïns del Barri de l’Estació. Serà el dissabte 19 de desembre, a les 12 hores

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Biblioteca

El dimecres dia 2 de desembre, a les 18 hores, tindrà lloc una nova sessió de ‘Qui vol un conte?’, un cicle per a infants a partir de 5 anys, de la mà de Rosana Andreu.

També continuen durant aquest mes els ‘Tastets TIC’, un taller per aprendre els aspectes principals d’eBiblio. Serà dimecres dia 9 de desembre, a les 18 hores, en què s’explicarà el funcionament del servei on es veurà com accedir per primer cop a la plataforma, amb quins dispositius es pot fer ús del servei, així com els aspectes principals pel que fa al préstec, devolució, renovació i reserves dels llibres.

Els més petits també tindran el protagonisme en la sessió del dimecres 16 de desembre, a les 18 hores, ‘Entre lletres i imatges’. Rosa M Fusté, a través de diversos àlbums il·lustrats, parlarà de Tradicions de Nadal. L’activitat, que finalitzarà amb un taller, va encaminada a nens i nenes a partir de 4 anys acompanyats d’un adult.

Per últim, cal destacar que aquest més també tindrà lloc l’entrega de premis del 3r concurs de punts de llibre organitzat per l’Associació de Veïns del Barri de l’Estació. Serà el dissabte 19 de desembre, a les 12 hores. Es donarà un premi únic per modalitat, havent establert tres categories segons les edats dels participants: infantil (de 3 a 6 anys), infantil B (de 7 a 11 anys) i juvenil (de 12 a 15 anys).

Activitats per a inscrits

Un cop més torna l’activitat ‘Llegim plegats’, un taller en el qual els infants de P5 llegeixen plegats amb l’ajuda de Rosana Andreu i treballen així la comprensió lectora. Es tracta de sessions de 30 minuts que tindran lloc els dies 1 i 15 de desembre a les 17:30 hores.

També un cop més es programen els clubs de lectura.

-          Club de lectura fàcil (grup 1): Tindrà lloc el dilluns 14 de desembre, a les 17 hores, i anirà destinat a llegir i comentar el relat de Roald Dahl, ‘La cata’, amb la coordinació de Pilar Febas. L’activitat forma part del cicle Biblioteques amb DO que fa un maridatge entre vi i literatura.

-          Club de lectura fàcil llindar (grup 2): Tindrà lloc dilluns 14 de desembre, a les 18 hores. La sessió anirà encaminada a llegir i a comentar la lectura escollida amb la coordinació de Paquita Fernández.

-          Club de lectura juvenil: Tindrà lloc dimarts 15 de desembre, a les 18 hores. Es tracta d’una trobada per comentar la novel·la escollida per llegir durant aquest mes.

-          Club de lectura infantil: Serà el divendres 18 de desembre, a les 18 hores. La trobada servirà per comentar el llibre ‘Un Puente hacia Terabithia’, de Katherine Paterson.

Activitats amb el vi com a protagonista

L'any 2013 el Servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya va iniciar el projecte "Biblioteques amb Denominació d’Origen" amb l'objectiu d’impulsar al territori una activitat dinamitzadora de l’espai bibliotecari a partir dels eixos: vi, literatura i d’altres accions de maridatge artístic i vinícola.

Enguany, el mes de desembre torna a estar dedicat a la DO Tarragona i les biblioteques de Cambrils, Tarragona, Torredembarra i Vila-Seca ofereixen un ampli ventall de propostes que compten amb la col·laboració de diverses entitats.

Durant tot el mes es faran recomanacions de lectura i de cinema relacionades amb el vi a través del Pinterest, del Bloc, del Facebook, del Twitter de la biblioteca i una nova guia de lectura.

Dimecres 9 de desembre, a les 19 hores tindrà lloc ‘Corrandes amb D. O.: in vino veritas’, espectacle per adults de cançó de text improvisat creat per que la cultura del vi en sigui la protagonista, a càrrec de la companyia Corrandes són corrandes, amb músiques tradicionals de la Catalunya Vella i patrocinat pel Servei de biblioteques.

Divendres 11 de desembre a les 19 hores es realitzarà l’activitat per adults ‘Llibretast’, maridatge de vins i literatura, amb lectures en veu alta de fragments de  la literatura sobre el vi combinades amb un tast de vins presentats per l’enòloga Pepa Menchón que comptarà amb la col·laboració de l'Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils i DO Tarragona.