El policia lesionat, que va haver d’estar de baixa més 60 dies, ha decidit destinar la indemnització de 3.494 euros a un hospital de Sierra Leone

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

Un venedor ambulant ha estat condemnat a 4 mesos i mig de presó per un delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat.

Els fets varen succeir al maig de 2011, quan una parella d’agents de la Policia Local prestaven servei de prevenció per tal d’evitar infraccions de venda no sedentària. Els agents van haver d’actuar contra un grup d’una desena de venedors ambulants, que havien desplegat les seves mantes i efectuaven venda ambulant il·legal al passeig marítim de llevant, a l’alçada del Cap de Sant Pere.

En el moment d’intervenir, un dels venedors ambulants va agredir violentament a un dels agents de la Policia Local ocasionant-li diverses lesions importants al peu, que li van provocar una baixa mèdica de més de 60 dies per a poder-se curar.

L’autor dels fets, identificat com C.D., de nacionalitat senegalesa, resident a Espanya, va ser finalment detingut pels agents policials, denunciat per un delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat.

Al judici efectuat el passat dia 15, l’autor de l’atemptat  ha  estat condemnat a 4 mesos i mig de presó i a indemnitzar a l’agent amb un quantitat de 3.494 euros, per les lesions i perjudicis ocasionats al policia.

L'agent ha comunicat la seva intenció que la totalitat del import que ha  de percebre sigui  facilitada a través de l'Hospital infantil Sant Joan de Déu, de Barcelona a un hospital africà (amb el qual està agermanat). Concretament, es tracta de l’Hospital Saint John of God de Mabesseneh, Lunsar, a la República de Sierra Leone. Amb aquesta ajuda, l’agent desitja d'ajudar en la relació entre aquests dos centres de Sant Joan de Déu per tal que es pugui col·laborar des de Barcelona per a millorar l'atenció als pacients en un país que viuen una realitat molt diferent.