Aquest ha estat un dels punts destacats del ple ordinari del mes d’abril celebrat aquest dimarts a l’Ajuntament de Cambrils, en el que també s'ha explicat que el consistori assigna el primer pis de lloguer social procedent de bancs i grans tenidors

  • Categoritzat com: Comunicació

Han començat els treballs de millora de la depuradora de Cambrils. Així s’explicava des de l’equip de govern de l’Ajuntament (ERC, CIU i PSC) en el ple ordinari del mes d’abril que es celebrava ahir al vespre a la sala de sessions del consistori a pregunta de l’oposició (NMC, C’s, PP, AdC).  El regidor de Serveis, Antonio Laguna, va assegurar que “les millores busquen acabar amb els episodis de males olors que es van produir l’any anterior”.

En concret, les obres previstes consisteixen en el confinament dels punts crítics de generació de males olors. Per tal d’aconseguir-ho, es construirà una torre de purificació d’aquest aire que operarà sota criteris biològics per tal d’assolir la màxima eficàcia. Fins ara, el volum d’aire sortia directament a l’atmosfera i en canvi, amb els nous treballs es detecten quins són els punts d’olors, per tal de tractar l’aire i eliminar els elements químics que generen les males olors, i que són principalment sulfurs, amoníacs i altres volàtils orgànics. També es tractarà l’aire del sistema de pretractament i digestió.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor i president de Comaigua, Eduard Pellicer, han realitzat una visita acompanyats pel gerent de Comaigua, Jordi Azorin, Director General d’Aeris Tecnologías Ambientales SL, Oscar Prado i  el responsable de depuració de Comaigua, Francisco Galea. Amb aquesta visita han volgut conèixer l’estat actual l’EDAR i de quina manera avancen les obres. Per a l’alcaldessa, és un objectiu prioritari que “els veïns i veïnes de Cambrils no tornin a patir molèsties per les males olors. El veïnat ha format part de taules de seguiment de la depuradora i se’ls ha informat de les obres. Ara estarem ben atens que es compleixin el compromís de l’ACA qui ens assegura que els treballs seran suficients per controlar les olors”. Per la seva banda, Eduard Pellicer, apunta que està previst que els treballs estiguin enllestits abans de l’estiu: “De fet, els terminis d’execució i la garantia que les obres estiguessin finalitzades abans que s’iniciés la temporada alta, era un dels elements importants que hem valorat abans d’adjudicar les obres. També hem premiat algunes de les millores que ha introduït l’empresa i que avancen fases que des de l’ACA es tenien planificades per a més endavant”.

En breu es realitzarà una visita amb els veïns i veïnes que formen part de la de la taula de seguiment de la depuradora per tal que puguin conèixer els treballs que s’estan realitzant i dels quals ja han estat informats.

Els treballs compten amb un pressupost de gairebé 130.000 euros que assumeix l’ACA.

L’Ajuntament de Cambrils cedeix a una família el primer pis de lloguer social procedent de bancs i grans tenidors

En matèria d’habitatge, el regidor de Benestar Social, Polítiques d’Igualtat i Salut, Alfredo Clúa, va anunciar ahir en el ple que ja s’ha assignat a la primera família un dels pisos de lloguer social procedent dels bancs i grans tenidors. Aquesta és una de les línies de treball en les que s’està treballant des del consistori i s’espera que al llarg dels propers dies es materialitzin noves cessions obligatòries.

El regidor va assegurar que “Cambrils és el municipi que més avançat té la cessió obligatòria a Catalunya i el segon en posar-se a realitzar-ho. Així ho asseguren responsables de l’Agència Catalana de l’Habitatge que visitàvem la passada setmana l’alcaldessa, el regidor de joventut i jo mateix. Va ser una reunió molt positiva que ens ha permès conèixer noves línies per aconseguir més pisos de lloguer social per a famílies amb necessitats”.

L’Ajuntament de Cambrils va començar a tramitar els primers expedients de cessió obligatòria per reclamar els pisos buits que estan en mans dels bancs durant el mes de febrer. Es tracta de pisos que es destinaran a famílies de Cambrils que necessiten un lloguer social. L’objectiu és que, de manera contínua, s’aniran tramitant nous expedients de cessió obligatòria fins que totes les famílies de Cambrils que es trobin en situació de risc d’exclusió residencial tinguin un lloguer social. En cas que les entitats financeres no vulguin cedir els habitatges, l’Ajuntament de Cambrils, aplicant la normativa, els multarà.

 

S’aproven les taxes i preus públics en matèria de l’Escola d’Adults i les Llars d’Infants i el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal per a les beques menjador

El Ple va aprovar per unanimitat les taxes per al proper curs de l’Escola d’Adults Rosa dels Vents de Cambrils. La regidora d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació, Montserrat Masdéu, va ser l’encarregada d’explicar les novetats previstes per al curs vinent. D’una banda, l’oferta formativa s’incrementarà amb cursos de nivell avançat de llengua castellana i llengua anglesa. Per altra banda, també s’impulsa el projecte de reutilització de llibres de text, que permet a l’alumnat abonar únicament el 30% del cost dels llibres, amb el compromís de retornar-los a l’escola passat el curs. L’alumnat que perdi el llibre haurà de fer front a una penalització.

Pel que fa a les llars d’infants municipals, l’Ajuntament va aprovar els preus públics per al proper curs 2016/2017. Els preus inclouen bonificacions del 50% per ales famílies nombroses i monoparentals de categoria general i el 100% de bonificació per a les de categoria especial. També està previst un 10% de descompte sobre la quota de serveis a aquells infants que tenen germans escolaritzats en el centre. La regidora va explicar que ja es donen beques a les famílies que tenen dificultats. La votació ha comptat amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, CIU i PSC) i C’s, el PP i NMC s’han abstingut mentre que l’AdC ha votat en contra.

En matèria d’ensenyament es va donar llum verda per unanimitat al conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp per a la gestió del servei de menjador dels centres públics d’educació infantil i primària de Cambrils.

 

Altres punts de l’ordre del dia

En el plenari també es va aprovar la subvenció al Club Nàutic de Cambrils per a l’organització de la 29ena Setmana Catalana de la Vela de Cambrils que s’està celebrant aquests dies a la ciutat.

 

Mocions

La qüestió lingüística protagonitzava la primera moció presentada pel grup de C’s en defensa de la cooficialitat de les llengües a Catalunya i el reconeixement de la seva pluralitat lingüística, que finalment s’ha rebutjat amb els vots en contra d’ERC, CIU i AdC, les abstencions del PSC i NMC i els vots a favor de C’s i PP. La moció insta a l’Ajuntament de Cambrils a modificar el ‘Reglament de l’ús de la llengua catalana” per adequar-lo a dret. Des de l’Ajuntament de Cambrils, però, es considera que el Reglament ja està adequat a dret i que no existeix problemàtica.

També es desestimava una moció de C’s que demanava l’adaptació d’espais públics a l’ús compartit per persones i animals de companyia, amb la creació de parcs canins. La moció s’ha rebutjat per considerar que el cost de tirar endavant espais d’aquestes característiques és important i el govern considera que hi ha altres prioritats.

Tampoc s’aprovava la moció de C’s en favor de la conciliació de la vida laboral, familiar i personal. Des de l’equip de govern tot i coincidir en la necessitat de posar mesures per aconseguir una major conciliació familiar s’assegurava que per tal d’implementar totes les mesures que proposa la moció es necessita l’ajut d’administracions superiors. Amb tot, hi ha el compromís en continuar treballant en pro d’una major conciliació i sensibilització.

El Partit Popular presentava una moció en la que insta al Govern de la Generalitat a modificar el percentatge de la recaptació del Fons per al Foment del Turisme que rep l’Ajuntament de Cambrils, així com la resta d’ens locals, per tal que sigui del 50%, en igualtat al que va destinat a la Generalitat. També es demana que els ajuntaments puguin decidir lliurament i en consens amb el sector turístic les actuacions a realitzar amb l’impost. La moció s’aprovava amb els vots a favor de PP, C’s i PSC, amb les abstencions d’ERC, CIU i NMC i amb el vot en contra d’AdC.