En aquests moments s'està impartint un curs intensiu de nivell bàsic 1, de 45 hores, de durada al Centre Cultural. Aquest pla de formació, emmarcat en el programa de llengua catalana del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), continuarà amb el nivell bàsic 2 i 3 perquè l'alumnat pugui obtenir el certificat A2.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El dia 8 de gener van començar a impartir-se els cursos de català del programa Aprèn.cat per a persones no catalanoparlants inscrites a les oficines de treball de la Generalitat de Reus i Cambrils. L'objectiu del pla de formació, emmarcat en el programa de llengua catalana del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), és ampliar la competència lingüística de l'alumnat i millorar-ne les condicions d'ocupabilitat.

En aquests moments s'imparteixen dos cursos intensius de nivell bàsic 1, de 45 hores de durada, a Reus i Cambrils. Un cop finalitzin, al febrer el pla de formació continuarà amb l'organització de quatre cursos més (dos de nivell bàsic 2 i dos de bàsic 3) perquè l'alumnat pugui obtenir el certificat A2 de llengua catalana. A Cambrils, la formació s'imparteix al Centre Cultural, seu del Servei Local de Català de Cambrils, i té 21 aprenents. A Reus, les classes tenen lloc a la seu del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus,  amb una inscripció de 16 alumnes.

La finalitat d'aquest programa del SOC és ajudar l'alumnat a començar a entendre i parlar el català per millorar les possibilitats de trobar feina, a banda d'encoratjar-los a seguir formant-se. Aquestes accions de formació i certificació que organitza el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), juntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el finançament de la Conferència Sectorial, es duen a terme als centres de formació habilitats pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquestes accions formatives són totalment gratuïtes per a l'alumnat.