El 14 de novembre membres de la Policia Local i els Mossos van presentar una ponència tècnica sobre la gestió de l’atemptat de Cambrils. Experts de tots els àmbits en matèria antiterrorista van compartir coneixement durant tres dies.

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

Comandaments policials de Cambrils van participar la setmana passada en les IV Jornades d’intel·ligència, organitzades per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya amb la Comissaria General d’Informació dels Mossos d'Esquadra.

Concretament, el 14 de novembre, dos comandaments policials de Cambrils, un sergent del Cos de Mossos d'Esquadra i el Cap de la Policia Local de Cambrils van presentar una ponència tècnica titulada “Cambrils: la gestió d’un segon atac”.

Les jornades, que es van celebrar entre els dies 13 i 15 de novembre, s’han centrat enguany en l’anàlisi dels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost de 2017, en els quals 16 persones van perdre la vida i 139 van quedar ferides de diversa gravetat.

L’objectiu d’aquestes jornades és múltiple. Per una banda, tractar els atemptats des d’un enfocament holístic que permeti descriure, estudiar, aprofundir i debatre diversos aspectes relacionats amb els atemptats i, d’aquesta manera, intentar extreure conclusions que serveixin per entendre el què va passar i prevenir situacions similars.

Per una altra banda, explicar i analitzar la gestió de les conseqüències immediates dels atacs i el rol desenvolupat pels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Policia Local de Cambrils, els Bombers o els Sistemes d’emergències Mèdiques.

Finalment, les IV jornades d’intel·ligència també incorporaren la visió de la investigació des de la perspectiva policial, d'experts sociològics o en matèria d'intel·ligència i coordinació antiterrorista, i també des de la perspectiva dels mitjans de comunicació, a través de taula rodones de periodistes com Ana Pastor i Mònica Terribas.

Les jornades van ser seguides diàriament per més de 300 assistents, fonamentalment membres de comandaments de forces i cossos de seguretat i de serveis d'emergència; Cos Consular i autoritats.