L’alcaldessa ha agraït la feina dels cossos de seguretat i d’emergències

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

Centenars de persones han acudit aquest migdia a la concentració convocada per l’Ajuntament per rebutjar enèrgicament l’atemptat d’aquesta matinada.

Abans dels cinc minuts de silenci, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha fet un parlament per condemnar els fets i agrair la feina feta pels cossos de seguretat i els serveis d’emergències.

L'Ajuntament ha decretat tres dies de dol. Per tant, s'han suspès tots els actes públics de divendres, dissabte i diumenge.

Parlament de l’alcaldessa

“Ens hem reunit aquí a la plaça de l’Ajuntament de Cambrils per condemnar i rebutjar enèrgicament l’atemptat d’aquesta matinada a Cambrils i el d’ahir a Barcelona.

Volem expressar el nostre suport i escalf a les víctimes de l’atemptat, als familiars i amics i també volem agrair totes les mostres de solidaritat i afecte rebudes per part d’institucions i particulars.

Estem consternats pel que ha passat, però aquests fets cruels i injustos no ens han de fer perdre la il·lusió de seguir caminant i seguir construint una societat millor. No podem deixar que una minoria ens prengui la llibertat, afecti a la nostra manera de viure i de ser i canviï els nostres valors.

Cambrils i Catalunya són terra de pau, d’acollida i de solidaritat i ho seguirem sent.

No ens hem de quedar només amb aquestes accions, terribles i cruels, sinó també amb les reaccions solidàries de tantes bones persones anònimes que s’han posat a disposició pel que convingui.

Un agraïment molt especial a les forces i cossos de seguretat i d’emergències per la rapidesa i eficiència en les seves actuacions des dels primers moments dels fets.

Gràcies als Mossos d’Esquadra, a la Policia Local de Cambrils, a les policies locals dels municipis veïns, als Serveis d’Emergències i als Bombers, que han mobilitzat tots els efectius possibles. La seva professionalitat i eficiència ha estat cabdals per evitar mals majors.

Gràcies també per ser aquí per donar-nos suport al delegat del Govern a Catalunya, Òscar Peris, els directors dels serveis territorials i als diputats i diputades del parlament de Catalunya que ens acompanyen.

Gràcies a tots els cambrilencs, cambrilenques, i totes les persones que us heu sumat avui a aquesta concentració per rebutjar enèrgicament els atemptats. És així com hem de combatre aquells que ens volen atemorits. L’ús miserable del terror no ens farà fer ni un pas enrere.”