Prop de 300 persones participaran en la Cursa dels Castellers que també està oberta a gent que hi vulgui participar i que no siguin castellers. A més, hi haurà una cursa paral·lela per als més petits d’1km de recorregut: la Cursa dels Enxanetes

  • Categoritzat com: Comunicació

Cambrils acollirà aquest diumenge 15 de novembre la Cursa dels Castellers, una proposta innovadora pel que fa a les curses esportives i és que el fet singular està en què els corredors seran castellers de diferents colles d’arreu del país. La cursa està organitzada pels Xiquets de Cambrils juntament amb el Club Triatló Cambrils i compta amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i l'Ajuntament de Cambrils.

Prop de 300 persones participaran en aquesta trobada que també està oberta a gent que hi vulgui participar i que no siguin castellers.

La cursa dels Castellers es tracta d’un circuit ràpid de 10 km seguint la costa. La sortida, prevista a les 12:00 hores, tindrà lloc a l’Avinguda Països Catalans direcció Passeig Miramar, per girar aleshores cap a l’Avinguda Diputació i seguir fins a l’alçada del número 147, moment en què es farà un gir de 180 graus i es seguirà en direcció contrària fins arribar a la meta. La colla que porti més castellers a la cursa guanyarà quatre passejos dobles amb moto de neu, valorats en 300 euros. Aquesta cursa castellera tindrà diverses categories de premis. Hi haurà una classificació a la millor colla on les 5 millors seran guardonades. La classificació s’efectuarà per la suma de temps dels 10 millors atletes de cada colla, tenint un mínim de quatre noies entre ells.

A més, també hi haurà una classificació a millor casteller. Es reconeixeran als tres millors en categoria masculina i femenina, alhora que el primer home i dona castellers tindran com a recompensa un forfait de cap de setmana per a dues persones valorat en 200 euros.

També hi haurà una classificació al millor cap de colla, així com també una classificació al millor president que gaudiran també del forfait de cap de setmana.

I, per últim, destacar també la classificació als atletes populars en què els cinc primers classificats, tant en categoria masculina com femenina, rebran premis en metàl·lic i material. Els premis en metàl·lic de la cursa aniran en funció dels diners recaptats en les inscripcions ja que tots els diners que obtinguin els organitzadors es reinvertiran en la difusió de l’esdeveniment i en la dotació dels premis.

La Cursa dels Enxanetes

Per als més menuts també s’ha programat una cursa paral·lela de només 1 km. Aquesta cursa té un caràcter solidari ja que els infants que hi vulguin participar, per fer-ho hauran de portar una joguina nova que serà repartida en la campanya de Nadal per l’associació Dones Amunt. Aquesta cursa de les Enxanetes s’iniciarà a les 11:30 hores.

Inscripcions encara obertes

Les inscripcions es poden realitzar a través de la web http://cursa-dels-castellers.com/