La Coral Verge del Camí comptarà amb la col·laboració dels cors infantil de la pròpia Coral Verge del Camí, el Cor Kodaly i Vivace de l’Escola Municipal de Música de Cambrils, el Cor de l’Auditori Enric Granados de Lleida i membres del Cor de la Universitat Rovira i Virgili, Cor Ciutat de Tarragona, Cor Lieder Camara i Coral Ginesta de Cervera, en la interpretació de Carmina Burana

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes

El proper diumenge 4 d’agost a les 22 hores el Carmina Burana del compositor Carl Orff  clourà la 39ena edició del Festival Internacional de Musica de Cambrils organitzat per l’Ajuntament de Cambrils a l’escenari del Parc del Pinaret de Cambrils.

Aquesta producció liderada per la Coral Verge del Camí de Cambrils compta amb la direcció musical de Xavier Puig i Ortiz, la soprano Assumpta Mateu, el contratenor Jordi Domènech, el baríton Toni Marsol, els pianistes Josep Surinyac i Jordi Castellà, així com el grup de percussió de Barcelona.

En aquesta ocasió la Coral Verge del Camí comptarà amb la col·laboració dels cor infantil de la pròpia Coral Verge del Camí, el Cor Kodaly i Vivace de l’Escola Municipal de Música de Cambrils, el Cor de l’Auditori Enric Granados de Lleida i membres del Cor de la Universitat Rovira i Virgili, Cor Ciutat de Tarragona, Cor Lieder Camara i Coral Ginesta de Cervera. La màxima responsable de la producció iniciada fa mesos, ha estat la directora de la Coral Verge del Camí, Núria Ortoneda.

Tot i que és una obra molt coneguda, Carmina Burana no ha estat triada a l’atzar ja que, tant pel Festival de Música com per la Coral Verge del Camí, està carregada d’història. Enguany es compleix el 45è aniversari de la coral cambrilenca, entitat que s’ha implicat activament amb el Festival Internacional de Música, doncs avui és membre de l’entitat del Festival com a membre fundador, a més de participar-hi musicalment i de forma intermitent en més d’una desena d’edicions.

Els dies 2 i 3 de juliol de 1977, a la quarta edició del Festival, es va interpretar en dos sessions al Parc Samà, el Carmina Burana juntament amb la Coral de Bad Mergentheim (Alemanya), Cor Madrigal (Barcelona), Coral Nova Unió i Coral Sant Esteve de Vila-seca sota la batuta del mestre Erhard Rommel, la versió interpretada en aquella ocasió és exactament la mateixa versió que el diumenge s’interpretarà al Parc del Pinaret amb grup de percussió, dos pianos i solistes. Així doncs aquest concert també és un homenatge a tots els que van participar d’aquell muntatge l’any 1977 organitzat pel Mestre Àngel Recasens, alguns dels quals avui encara canten i que en aquella ocasió va comptar amb un espectador d’excepció, el compositor Frederic Mompou.