Aquest ha estat un dels punts destacats del ple ordinari que s’ha celebrat aquest dimarts, en el que també s’ha aprovat la delegació de competències i la gestió dels cursos de Formació Professionalitzadora, entre d’altres

  • Categoritzat com: Comunicació

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils ha aprovat la primera fase d’elaboració del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) que serà l’eina que guiarà al municipi a arribar l’any 2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle respecte el 2005, complint amb els compromisos adquirits en el marc del Pacte d’Alcaldes.

De moment, el municipi ha finalitzat la primera fase, que ha consistit en realitzar un inventari municipals de consums energètics i d’emissions de gasos d’efecte hivernacle associats als principals sectors d’activitat. L’inventari ha permès detectar els sectors que tenen major impacte a nivell d’emissions, com són el transport i el sector domèstic, causants del 44% i el 26% de les emissions, respectivament. De la mateixa manera, ha permès conèixer el total d’emissions de gasos d’efecte hivernacle del 2005, que es comptabilitzen en 167.725 t CO2, i calcular el 20 % de reducció pel 2020 a què es van comprometre el 2014 quan van firmar el Pacte d’Alcaldes.

Per aconseguir aquesta reducció del 20% que correspon a 33.545 t CO2, l’Ajuntament de Cambrils portarà a terme diverses accions, tant en l’àmbit municipal, com del propi Ajuntament, sobre els sectors d’afectació del PAES com són el terciari, el residencial, el transport i el tractament de residus.

L’Ajuntament de Cambrils ja ha iniciat la segona fase on es definirà el Pla d’Acció que ha de permetre assolir els objectius de reducció establerts. Properament es convocarà un procés de participació ciutadana per acabar de definir el Pla d’Acció.

El PAES s’ha aprovat per unanimitat de tots els regidors i regidores del consistori.

 

Delegació de competències

Amb l’objectiu d’assolir una major celeritat i eficàcia en la tramitació municipal s’aprova la delegació de competències per als regidors membres de la Junta de Govern Local. A banda de l’alcaldia, assumeixen competències delegades els regidors i regidores: Mercè Dalmau, Ana López, Eduard Pellicer, Lluís Abella, Alfredo Clúa, Montse Masdeu i Joan Maria Artigau. És el Reglament Orgànic Municipal el que fixa que siguin set el nombre màxim de regidors delegats.

Per altra banda, també s’ha aprovat la proposta d’alcaldia sobre les delegacions del Ple en la Junta de Govern Local. Des de l’equip de govern s’ha assegurat que la proposta està pensada amb la intenció de resoldre els tràmits d’una manera més àgil, i per tant, poder donar una resposta millor a la ciutadania, amb el compromís de mantenir el debat, la informació i la transparència que s’ofereix en les comissions informatives.

Aquest punt s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern format per ERC, CIU i PSC, amb els vots en contra de NMC, C’s i AdC i amb l’abstenció del PP.

 

La demolició del pont i la urbanització parcial de l’Avinguda Baix Camp

El ple ha fet un pas més en la demolició del pont i la urbanització parcial de l’Avinguda Baix Camp. En concret, el plenari ha aprovat el compromís de crèdits de l’exercici 2017 dins la despesa plurianual 2015-2017. El compromís inclou també la segona fase de construcció del nou pont sobre la riera d’Alforja.

Aquest era un tràmit s’ha realitzat a recomanació dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Cambrils i implica que caldrà fer un únic concurs públic per a les dues fases de les obres, guanyant així en celeritat a l’hora que el projecte vegi la llum.

La proposta ha comptat amb el suport de l’equip de govern (ERC, CIU i PSC) a més de NMC i PP. Pel que fa a C’s s’han abstingut i AdC, han votat en contra

 

Aprovada la gestió i l’organització dels cursos de Formació Professionalitzadora d’àmbit municipal i de l’Aula d’Idiomes

Durant el curs 2015-2016 més de 300 persones s’han beneficiat d’aquesta oferta formativa. De cara al nou curs, es vol mantenir aquesta xifra i per assolir-ho es proposen accions formatives adreçades als principals sectors econòmics del municipi: idiomes, comerç, hoteleria i turisme. També s’atendrà a les noves demandes formatives com ara la gestió de la identitat professional a la xarxa, el funcionament de Google Adwords, entre d’altres.

La formació professionalitzadora i l’aula d’idiomes engloben un conjunt d’accions formatives adreçades a la millora de competències i qualificacions de les persones treballadores ocupades o en situació d’atur. Per això, té com a objectius bàsics: potenciar la inserció professional de la població, millorar les competències i la qualificació professional i millorar la competitivitat de les persones treballadores en actiu.

Per tal d’afavorir la participació de persones aturades en aquests cursos, tindran un 50% de descompte en la matrícula general.

El punt ha comptat amb el suport de tots els regidors i regidores del consistori.

Altres punts de l’ordre del dia

En el ple ordinari també s’ha aprovat, entre d’altres:

-          L’ampliació de l’oferta formativa de l’Escola Municipal de Música de Cambrils “Petits músics” adreçada als alumnes més petits, que després de l’èxit de matrícules assolit l’any passat, s’amplia de 20 a 30 places.

-          L’atorgament de subvencions culturals i festives per: l’Associació Amics de la Sardana de Cambrils, l’Associació d’Antics Alumnes La Salle, la Colla Castellera Xiquets de Cambrils i el Ball de Diables de Cambrils.

-          Les Bases per a la convocatòria del Premi de Poesia Vila de Cambrils

Aquests punts s’han aprovat per unanimitat.