La població tornarà a ser seu del festival de recreació històrica romana per desè any consecutiu. Al programa també s’hi inclouen les activitats del Dia Internacional dels Museus, que acosta el patrimoni a la ciutadania.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Cambrils tornarà a viatjar al passat. Del 16 al 20 de maig el municipi es convertirà, per desè any consecutiu, en seu del Festival de recreació històrica romana Tarraco Viva per desè any consecutiu.

La primera activitat, programada pel 16 de maig a les 20 hores, serà la xerrada “Alimentació a l’antiguitat”, a càrrec de l’arqueòloga Laura Brício, al Museu Molí de les Tres Eres,

en sintonia amb el lema de l’edició d’enguany del festival: ‘Esport i cultura al Mediterrani clàssic’. És així com, amb un programa marcat per la celebració dels Jocs Mediterranis a la ciutat, Tarraco Viva, organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, arriba enguany a la XX edició amb bona salut.

A més, d’aquesta xerrada, inclosa al cicle Veus Cambrilenques, des de ja fa unes setmanes es pot visitar, de manera lliure, també al Museu Molí de les Tres Eres, l’exposició “Convivència. Els monuments de Tàrraco patrimoni de la humanitat al segle XXI”.

D’altra banda, per complementar l’activitat a la seu principal del Museu d’Història de Cambrils, el programa d’aquest 2018 organitzat per l’Ajuntament de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils inclou actes en d’altres espais patrimonials. Totes són activitats gratuïtes i s’emmarquen també en la celebració a Cambrils, els dies 19 i 20 de maig, del Dia Internacional dels Museus, coherents sempre amb les programacions d’altres edicions, que acosta els monuments a la ciutadania amb portes obertes, conferències i visites teatralitzades.

PROGRAMA

-       Fins el 27 de maig, portes obertes de l’exposició “Convivència. Els monuments de Tàrraco patrimoni de la humanitat al segle XXI” en horari d’obertura habitual del Museu Molí de les Tres Eres. Mostra produïda pels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona.

-       Dimecres 16 de maig, a les 20h, al Museu Molí de les Tres Eres, conferència “Alimentació a l’antiguitat: recerca multidisciplinar”, a càrrec de Laura Brício, investigadora del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la URV. Col·labora Campus Extens de la URV a Cambrils.

-       Dimecres 23 de maig a les 20h, al Museu Molí de les Tres Eres, conferència “Lucreci, Epicur i el document que va canviar el nostre món”, a càrrec de José Luís Cimarras, filòleg de Llengües Clàssiques. Col·labora Centre d’Estudis Cambrilencs i Campus Extens de la URV a Cambrils.

-       Dissabte 19 i diumenge 20 de maig, portes obertes al Museu Molí de les Tres Eres, la Vil·la Romana de La Llosa i la Torre de l’Ermita, en els horaris habituals. Col·labora Centre d’Estudis Cambrilencs.

-       Diumenge 20 de maig, a la Vil·la Romana de La Llosa, visita teatralitzada, en castellà a les 11h i en català a les 12.30h, a càrrec de Còdol Educació. Col·labora Associació de Veïns del Barri de la Llosa.