L’alcaldessa i els dos alcaldes reclamen a l'Estat una major inversió en infraestructures. Els municipis ratifiquen el pacte que inclou prioritats com la implantació del tren tramvia i l’estació intermodal a l’Aeroport de Reus. Divendres es reuniran amb el nou Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Transport i Mobilitat (Aparcam)

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i Reus, Carles Pellicer, s’han reunit avui per demostrar una vegada més el seu posicionament sobre les necessitats ferroviàries del territori. La trobada ha servit per ratificar el pacte signat a la primavera pels cinc municipis més afectats i la Generalitat amb l’objectiu de reclamar a l’Estat que compleixi els seus compromisos i tinguin en compte les mancances del Camp de Tarragona en matèria ferroviària.

Després dels canvis a la conselleria de Territori de la Generalitat i el canvi de govern de l’Estat, l’alcaldessa i els alcaldes continuaran les accions conjuntes per defensar les prioritats del territori, com la implantació d’un tren tramvia des de Cambrils fins a Tarragona i Reus un cop s’hagi fet el desmantellament i la integració de les vies entre Cambrils i Salou, l’estació intermodal al sud de l’aeroport de Reus per fer-lo més competitiu, una nova connexió al nord de Tarragona i l’increment de les freqüències de trens regionals.

Amb l’objectiu de tornar a traslladar les seves reclamacions i forçar l’execució de les infraestructures, els màxims responsables de Tarragona, Reus, Cambrils, Salou i Vila-seca es reuniran divendres amb el nou Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín. A més, també han demanat una reunió amb el nou conseller de Territori, Damià Calvet, i una altra amb el nou ministre de Foment, José Luis Ábalos.

L’alcaldessa de Cambrils ha assegurat que el consens entre els municipis i la Generalitat és clau per aconseguir millorar els serveis de transport i les infraestructures del Camp de Tarragona. En aquest sentit, Mendoza ha insistit en la necessitat de desmantellar les vies actuals i integrar en la trama urbana el traçat, que en el cas de Cambrils suposa una important barrera arquitectònica”.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona ha destacat la unitat i la fermesa dels municipis en aquest posicionament comú i ha reivindicat un projecte ferroviari on les mercaderies passen per l’interior i no per la costa i es mantenen els baixadors a Tarragona i Bellissens.

Finalment, l’alcalde de Reus ha afirmat que l’estació de l’aeroport és imprescindible per garantir la intermodalitat i que l’Estat ignora el potencial de Reus i Tarragona. “Hi ha 500.000 habitants que pateixen dèficit de transport i que no entenen com l’aeroport i el port no estan connectats”, ha afirmat.