Aquest programa quadriennal està dotat amb 15 milions d’euros

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Joventut

Cambrils és un dels municipis de la demarcació ha signat el Contracte Programa 2016-2019 amb el que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dotarà enguany a la demarcació de més de 15 milions d’euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat.

 

L’acte ha tingut lloc aquest matí a la direcció dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona i en ell hi ha participat la Consellera Dolors Bassa, acompanyada del delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris i el director dels Serveis Territorials, Francesc Tarragona. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza hi ha participat acompanyada dels regidors cambrilencs Eduard Pellicer i Alfredo Clúa.

 

Aquest compromís quadriennal del Departament amb l’Administració local permet planificar coordinadament la prestació dels serveis socials i altres programes de benestar social i polítiques d’igualtat, famílies amb infants, gent gran, acció comunitària, persones amb discapacitat, infants i adolescents, joventut, persones amb problemes de drogodependències, persones afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre d’altres.

 

En el decurs de la seva intervenció, la consellera Bassa ha anunciat que enguany la Generalitat de Catalunya ha incorporat 4 noves línies de col·laboració amb el món local. D’una banda, s’han afegit plans i mesures d’igualtat en el treball i plans i mesures d’igualtat per a les persones LGBTI i de lluita contra la LGBTIfòbia. D’altra banda, també s’han sumat al Contracte Programa línies de col·laboració per a l’impuls d’actuacions en matèria d’accessibilitat i d’associacionisme i voluntariat. En l’àmbit de l’accessibilitat, s’inclouen iniciatives com ara la formació als professionals o l’impuls de bancs de productes de suport. Pel que fa a l’associacionisme i el voluntariat, es duran a terme accions de promoció, sensibilització, suport, formació, assessorament i creació d’espais d’intercanvi de coneixement.

 

Participants en el Contracte Programa

El Contracte Programa 2016-2019 es signa entre Generalitat i els consells comarcals de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Alt Penedès i els ajuntaments de Calafell, Cambrils, Reus, Salou, Tarragona, Valls i el Vendrell.